Alimentació
Economia Alimentació 25/10/2022

Heura tanca una ronda de finançament de 20 milions d'euros

L'empresa de proteïna vegetal aspira a liderar el mercat europeu el 2027

ARA
2 min
Marc Coloma

BarcelonaLa companyia productora de proteïna vegetal Heura ha finalitzat una ronda de finançament amb la que ha obtingut 20 milions d'euros, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat. Els inversors no rebran directament una participació de l'empresa, sinó que adquiriran pagarés transformables en accions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, aquests 20 milions serviran de pont per obrir, l'any vinent, una de les majors rondes de sèrie B del 2023 a Europa al sector de les proteïnes alternatives. Les rondes de sèrie B són les que, en l'argot de les start-ups, serveixen per ampliar el negoci a companyies en creixement, però ja consolidades.

La ronda de 20 milions va començar l'abril passat, quan Heura va aconseguir quatre milions d'euros a través de la plataforma de crowdfunding Crowdcube, i que ara ha culminat amb els milions que faltaven.

Entre els inversors confirmats per la mateixa Heura ja hi ha els futbolistes del Barça Sergi Roberto i Sergio Busquets, el jugador de bàsquet Ricky Rubio i el còmic andalús David Broncano, a més del fons d'inversió Unovis Asset Management, especialitzat en el sector de les proteïnes i que ja n'era accionista.

La finalitat de la ronda és assolir el lideratge europeu del mercat dels substituts vegetals de la carn el 2027. Actualment, aquesta start-up catalana ja ven a Espanya, França, Itàlia i el Regne Unit, països on vol ampliar la gamma de productes.

Amb l'entrada de nous fons, Heura mirarà d'expandir el negoci a altres mercats del Vell Continent, com ara Alemanya, els Països Baixos, Àustria i Suïssa. "Aquest nou finançament ens ajudarà a passar de ser una empresa espanyola del sector plant-based [alimentació vegetal] a ser una start-up de tecnologia alimentària netament positiva que lidera la transició proteica a tot Europa", ha explicat al comunicat Marc Coloma, conseller delegat i cofundador de l'empresa.

Creixement exponencial

A part de la presència a Europa, aquest agost Heura va tancar dos acords per col·locar els seus productes als mercats asiàtics a través de la cadena d'alimentació vegana Green Common de Hong Kong i a l'hotel Grand Hyatt de Singapur. Es tracta de col·laboracions semblants a les que ja té a Espanya amb els supermercats Ametller i la Sirena o amb la cadena de restaurants asiàtics Udon. El grup també té previst presentar el mes que ve les seves primeres patents, que li han de permetre oferir nous aliments el 2023.

L'empresa ha experimentat un fort creixement els últims anys: el 2021 va tancar l'exercici amb unes vendes de gairebé 18 milions d'euros, el doble que fa dos anys. Els primers sis mesos del 2022 ha facturat més de 14 milions, segons el comunicat.

stats