Almentació
Economia Alimentació 29/09/2022

Nestlé invertirà 100 M€ en la fàbrica de Girona els pròxims tres anys

La companyia reforçarà la producció de Nescafé i càpsules Dolce Gusto

2 min
Fábrica de Nestlé a Girona

BarcelonaLa multinacional de l'alimentació Nestlé invertirà 100 milions d'euros a la seva fàbrica de Girona durant els pròxims tres anys, segons ha informat aquest dijous la companyia. Amb aquestes inversions, Nestlé vol reforçar la producció i l'ompliment de cafè soluble, amb la tecnologia spray dry, i la fabricació de càpsules monodosi de cafè. 

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup també vol instal·lar tecnologia d'última generació, la qual cosa, sumada a l'automatització i la tecnologia digital, "accelerarà la millora de la sostenibilitat i la logística", segons ha informat la multinacional en un comunicat. L'objectiu és augmentar la competitivitat a mitjà i llarg termini d'aquesta planta, construïda l'any 1968, i que és "una de les fàbriques més grans de cafè dins de Nestlé", segons l'empresa. La planta serveix el mercat ibèric i exporta els seus productes a Europa, Amèrica, l'Àsia, l'Àfrica i Oceania.

En l'estructura productiva del grup Nestlé, aquesta fàbrica és considerada un referent a escala mundial en producció de cafè soluble i begudes en càpsules monodosi.

Mantenir l'ocupació

La planta, que dona feina directa a 870 persones, ha anat rebent inversions en els últims anys i augmentant el seu volum en totes les categories. La companyia ha explicat que la inversió implicarà més capacitat de producció, mantenir el nivell d'ocupació de la fàbrica i "noves oportunitats laborals els pròxims anys, malgrat que la reorganització d'algunes activitats conduirà al tancament de l'àrea de fabricació de cafè descafeïnat". 

El director de la fàbrica, Jordi Jaén, ha considerat que atreure aquesta inversió és un "reconeixement a la qualificació professional i les competències de l'equip humà" i un pas més com a planta de referència del grup. Nestlé està present en 186 països i compta amb un total de 276.000 treballadors. La companyia va tancar l'any 2021 amb una facturació de 2.145 milions d'euros a Espanya i va donar feina a 4.090 persones. A l'Estat Nestlé va obrir la seva primera fàbrica el 1905 i ara té 10 centres de producció en cinc comunitats. Un 61% de la producció de la multinacional a Espanya es destina a l'exportació.

stats