Economia 26/11/2018

Almirall construeix la planta d'autoconsum més gran de Catalunya

Produirà 1.200 MWh anuals, un 12% del consum de la planta de Sant Andreu de la Barca

Xavier Grau
2 min
Almirall fitxa Ron Menezes per redreçar el negoci dermatològic

BarcelonaLa farmacèutica Almirall ha acabat de construir la planta fotovoltaica més gran d'autoconsum de Catalunya, de 800 quilowatts de potència, situada a la seva planta de Sant Andreu de la Barca i que preveu estalviar un 12% en el consum d'energia elèctrica del centre i evitar l'emissió a l'atmosfera de 479 tones de CO2.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat l'empresa en un comunicat, aquesta iniciativa forma part de la seva política basada a promoure l'ús d'energies renovables per reduir les emissions de diòxid de carboni. De fet, Almirall també va construir el 2017 un hort solar a la seva planta de Sant Celoni, el primer en una planta de producció espanyola.

Amb la construcció de la planta fotovoltaica de Sant Andreu, Almirall espera reduir la seva dependència del consum d'energia de la xarxa en més de 1.200 megawatts hora (MWh) a l'any. Així, generarà, amb energia 100% renovable i local, l'equivalent al consum anual mitjà d'uns 350 habitatges.

Tota l'energia produïda per aquesta instal·lació fotovoltaica serà aprofitada i consumida de manera instantània per la planta de Sant Andreu, és a dir, autoconsum pur, fet que suposa un proveïment d'un 12% de les seves necessitats elèctriques.

Els panells solars estan instal·lats en la coberta de l'edifici, les marquesines de l'aparcament i sobre el terreny, i la planta fotovoltaica transformarà la radiació solar en energia elèctrica i generarà prop de 1.200 MWh a l'any d'energia neta.

El director de 'facility management' d'Almirall, Víctor Molina, ha destacat que el compromís de l'empresa amb la societat va més enllà d'oferir solucions científiques i es basa també a desenvolupar un model d'eficiència energètica amb una política mediambiental "que garanteixi l'ús responsable dels recursos".

Addicionalment als beneficis ambientals, gràcies a les dues plantes fotovoltaiques, Almirall podrà autosubministrar-se una part important de l'electricitat, i així evitarà en part les pujades en el cost de l'electricitat.

Des de l'any 2012, Almirall ha assolit millores del 18% en el total del seu consum d'electricitat i gas gràcies a les accions dutes a terme en el marc del desenvolupament de 149 projectes de millora energètica, que tenen com a objectiu comú minimitzar els efectes del canvi climàtic.

stats