Economia 05/09/2017

Amazon torna a invertir a Barcelona: ara hi crearà un nou centre d'intel·ligència artificial

Sisena inversió en dos anys a Catalunya, ara per crear 100 llocs de treball en 'machine learning'

2 min
L'edifici de l'esquerra, al carrer Tànger de Barcelona, serà la seu on Amazon instal·larà el centre de recerca i un centre d'assistència a pimes.

BarcelonaAmazon ha decidit fer la seva sisena inversió a Catalunya en menys de dos anys. Ara crearà un centre de recerca especialitzat en 'machine learning', un camp de la intel·ligència artificial dedicat a aconseguir que les màquines puguin aprendre de manera automàtica i evolucionar per si soles.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La inversió (d'un import que la companyia no ha volgut revelar) suposarà la creació de 100 llocs de treball per a investigadors. La seu d'aquest centre serà a l'edifici que la companyia ja està aixecant al carrer Tànger de Barcelona, al 22@, que també allotjarà el centre de suport a pimes per a Espanya, França i Itàlia, en el qual hi treballaran 500 persones més.

“L'extensa xarxa d'universitats que té Barcelona i la qualitat de vida que ofereix la converteixen en un destí molt interessant per al talent internacional”, ha explicat en un comunicat François Nuyts, vicepresident i director general d'Amazon a Espanya i Itàlia. Amazon ja té un centre tecnològic (que denominen 'tech hub') a Madrid, i el procés de selecció de personal per al centre de Barcelona ja ha començat, segons ha informat la companyia.

El 'machine learning' permet a les empreses, entre d’altres coses, fer prediccions més precises de com evolucionarà la demanda, fet que permet estalviar costos d’emmagatzematge. Per exemple, amb aquesta tecnologia es pot predir millor quin tipus de productes tindran més demanda en un moment determinat o, fins i tot, en quines zones o territoris es rebran més comandes. Això permet que l’empresa tingui els productes més a prop del client i, d’aquesta manera escurçar el temps d’entrega als clients quan aquests fan la seva compra per internet.

Una altra possibilitat que ofereix el 'machine learning' és que la màquina millori de forma automàtica i progressiva el reconeixement de veu dels humans, és a dir que els entengui cada cop millor. Amazon està apostant molt fort pel reconeixement de veu a través de la seva tecnologia Alexa. El seu dispositiu Alexa Echo permet des d’encendre la ràdio, apagar els llums de casa o fer compres només amb la veu. El sistema ja es pot utilitzar, però a dia d’avui només està disponible en anglès i alemany.

Aquesta és la sisena inversió que ha anunciat Amazon en els últims dos anys a Catalunya. Les anteriors són aquestes:

  • Centre logístic (el Prat de Llobregat). S'inaugurarà a la tardor
  • Centre de suport de pimes per al sud d'Europa (22@, Barcelona)
  • Centre logístic especialitzat en Amazon Pantry (Castellbisbal)
  • Centre de distribució especialitzat en Prime Now (Eixample, Barcelona)
  • Magatzem (Martorelles). S'inaugurarà abans de finals d'any
stats