Economia 06/04/2017

Amazon obrirà un nou magatzem a Martorelles, la seva cinquena inversió a Catalunya

El centre logístic, que obrirà a la tardor, crearà 650 llocs de treball en els propers tres anys i tindrà una superfície de 30.000 metres quadrats

àlex Font Manté / Paula Solanas
3 min
Imatge del nou centre logístic d'Amazon a Castellbisbal proveïda per la mateixa companyia

BarcelonaAmazon estrenarà aquesta tardor un altre centre logístic a Catalunya. La companyia nord-americana obrirà un magatzem de 30.000 metres quadrats a Martorelles, la seva cinquena inversió a Catalunya, comptant el centre de suport per a pimes de Barcelona que va anunciar a principis del mes passat, que implicarà la creació de 500 nous llocs de treball fins al 2019. El centre logístic de Martorelles es tracta d'un edifici ja existent que el gegant del comerç electrònic està adaptant i crearà 650 llocs de treball en els propers tres anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A diferència d'altres instal·lacions com el centre de Castellbisbal, dedicat al servei de supermercat Amazon Pantry, aquest nou magatzem no tindrà una especialització concreta, sinó que serà més genèric, amb productes de tot tipus, com el que la companyia està construint al Prat de Llobregat. De fet, el centre de Martorelles començarà a operar a la tardor amb una plantilla d'unes 200 persones i arribarà en paral·lel amb l'obertura del Prat, que començarà a enviar paquets el proper 4 d'octubre. El procés de contractació de treballadors per als diferents perfils que necessita el nou centre arrencarà en els propers mesos.

Segons Amazon, aquesta nova inversió els permetrà donar resposta a "la demanda creixent" a les seves webs europees i incrementar la selecció de productes dels seus magatzems. Pel que fa a la ubicació, la companyia ha triat Martorelles perquè aquesta ciutat del Vallès Oriental està situada a prop d'emplaçaments clau del sud d'Europa i té fàcil accés a "un capital humà excel·lent". "El centre de Martorelles donarà suport a l’expansió internacional de cada vegada més empreses, moltes de les quals petits negocis locals, que venen els seus productes a través d'Amazon”, ha assegurat el director d'operacions d'Amazon per a Espanya i Itàlia, Fred Pattje. El magatzem s'integrarà a la xarxa logística europea d'Amazon, que compta amb 31 centres en set països.

Per la seva banda, l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, ha celebrat que el nou centre logístic retornarà el parc empresarial de Can Roca, on s'instal·larà Amazon, a "percentatge de màxima ocupació, equivalent a l’assolit abans de la crisis econòmica". El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, també ha valorat l'anunci i ha afirmat que "consolida l’aposta d’Amazon per Catalunya com a 'hub' estratègic en el sector de la logística a Europa". En aquest sentit, ha destacat que la companyia hagi escollit Catalunya com a "seu preferent" per a les seves inversions al sud d'Europa i el Mediterrani. A més, Baiget ha descartat l'argument de la fuga d'inversions i ha assegurat que el nou magatzem demostra la capacitat d'atracció de projectes estrangers de Catalunya.

Emprenem: Amazon ho vol totEntre tots els centres d'Amazon a Catalunya, la multinacional amb seu a Seattle tindrà 2.500 treballadors a la comunitat, fora de temporades com el Nadal, quan es contracten més treballadors eventuals. L'empresa ha invertit més de 200 milions d’euros en el magatzem de 63.000 metres quadrats del Prat, que donarà feina a 1.500 persones en els pròxims tres d'anys. A més, Amazon també compta un centre logístic per als lliuraments ultraràpids del servei Prime Now a Barcelona. Fora de Catalunya, la companyia té un altre magatzem per a Prime Now a Madrid i un centre logístic similar al del Prat a San Fernando de Henares, la primera inversió logística d'Amazon a Espanya.

Adéu a Amazon BuyVip

D'altra banda, la companyia també ha confirmat el tancament del portal de compres 'outlet' espanyol BuyVip, que passarà a estar integrat a Amazon. El negoci va deixar de ser rendible i la web no admetrà més comandes a partir del proper 31 de maig. La multinacional va comprar aquesta empresa el 2010 per 70 milions d'euros, i set anys després d'aquesta operació, la plantilla de BuyVip, d'uns cinquanta treballadors, s'integrarà a altres departaments d'Amazon. A banda d'Espanya, l'empresa madrilenya també operava a Itàlia i Alemanya i ho va arribar a fer a Holanda, Portugal i Polònia.

De fet, el setembre del 2012 la companyia fundada per Gustavo García Brusilovsky i José Luis Vallejo ja va passar a dir-se Amazon BuyVip i s'hi podia accedir amb el mateix compte de correu electrònic que a Amazon. No obstant, l'empresa perdi pes respecte als seus competidors estrangers i fonts de la multinacional han assegurat a Europa Press que "malgrat els esforços, aquest negoci segueix sense ser rendible".

stats