Immobiliari

Arriben a Barcelona les residències d'estudiants de luxe: fins a 2.000 euros mensuals per habitació

Vita Group inverteix 100 milions en dues residències, i està en procés de comprar-ne tres més a la ciutat

2 min
Recreació de la residència que Vita Group obrirà a Barcelona el curs vinent.

L'empresa britànica Vita Group està acabant les obres per obrir la seva primera residència d'estudiants a Barcelona. Serà a Pedralbes, molt a prop de l'Iese i Esade, on la companyia inaugurarà el seu primer centre fora del Regne Unit, on ja gestiona 20 residències.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La particularitat és que són residències de luxe, com les anuncia la mateixa companyia. Els preus per tenir-hi una habitació van des dels 1.209 euros (per una de 14 metres quadrats) fins als 1.981 euros (per una de 28 metres quadrats). El preu inclou també l'accés a espais comuns molt amplis, gimnàs amb entrenadors personals, piscina i un esmorzar bàsic, entre altres serveis, però no inclou la resta d'àpats. Ara bé: "El preu no és el factor que guia la decisió de venir amb nosaltres", ha assegurat Fernando Rodríguez, director general de Vita a Espanya.

Vita Group invertirà 100 milions d'euros per aixecar la residència de Pedralbes, que s'inaugurarà amb l'inici del curs vinent, i una segona que obrirà a finals d'any al Poblenou. Entre totes dues residències sumaran 625 llits, cosa que suposa que la companyia ha invertit de mitjana 160.000 euros per cada plaça creada. Entre els dos centres crearan 50 llocs de treball i la companyia assegura que no subcontractarà cap servei. La neteja o la jardineria, per exemple, la farà personal propi.

Estat de les obres de la residència de Vita Group a Pedralbes. La previsió és acabar-les al maig.

"Vam escollir Espanya perquè hi havia un dèficit de places", ha dit Rodríguez. I si han començat per Barcelona és perquè hi ha 210.000 estudiants, un 20% dels quals són internacionals, a més de quatre universitats en el top 500, dues escoles de negocis en el top 20 mundial i "un tema cultural important". Ha mencionat "la innovació i les start-ups" com a exemple d'aquesta cultura.

Vita preveu obrir tres centres més a la capital catalana (ja estan en procés de compra) amb els quals sumarien 4.500 places més. A banda, també volen establir un parell de residències a Madrid i més endavant es plantegen expandir-se també a València o Lisboa.

Les obres de la residència de Pedralbes acabaran al maig, segons les previsions dels arquitectes, el despatx català Batlleiroig, autor d'edificis com la seu de la CNMC a Barcelona. L'espai on s'aixeca el primer centre de Vita Group, a la carretera d'Esplugues, feia molts anys que estava buit i antigament havia sigut propietat de l'ONCE, segons Enric Batlle, un dels arquitectes fundadors del despatx.

stats