ECONOMIA
Economia 22/10/2012

El jutge arxiva la causa contra els germans Carulla

El resultat de la investigació "no permet afirmar ni tan sols de forma indiciària" l'existència d'un delicte de frau fiscal

Ara
1 min

BarcelonaEl titular del jutjat d'instrucció 4 de Barcelona, Josep Maria Porres, ha arxivat la causa oberta contra la família Carulla per suposats delictes contra l'Hisenda Pública a través d'algunes empreses del grup. Porres considera que el resultat de les proves practicades i de la declaració dels sis germans "no permet afirmar ni tan sols de forma indiciària" l'existència de delicte en les operacions investigades.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El jutge va obrir les diligències arran d'un informe de l'Agència Tributària que xifrava en entre 400.000 i un milió d'euros la quantitat defraudada per cadascun dels sis germans a l'IRPF.

Entre altres operacions, s'investigava la compravenda d'accions entre dues de les empreses del grup per valor de 61,5 milions d'euros. El jutge conclou que la documentació aportada "condueix a afirmar la regularitat de les operacions desenvolupades" que, a més, no van aportar cap benefici als germans.

El jutge considera que si l'Agència Tributària hagués realitzat un procés d'inspecció informant els germans abans de realitzar l'informe, aquests "podrien haver exercit els drets i garanties dels contribuents d'informació, participació, al·legació, etc". "Aquesta important circumstància podria haver permès dirimir en seu administrativa la qüestió", assegura.

stats