Economia 20/11/2016

El jutge arxiva la peça sobre els suposats pagaments de La Caixa a Rato

L'exvicepresident ha demanat que li tornin tota la documentació que li van confiscar de manera "indiscriminada"

Agències
1 min
El jutge arxiva la peça sobre els suposats pagaments de La Caixa a Rato

BarcelonaEl titular del jutjat número 31 de Madrid, Antonio Serrano Arnal, ha arxivat la causa que investigava presumptes pagaments sense justificar de Criteria, el hòlding industrial de La Caixa, a l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato els anys 2008 i 2009, segons una interlocutòria del 7 de novembre a la qual ha tingut accés l'agència Efe.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El magistrat ha arxivat el cas després que hi declaressin com a investigats l'ex director general de Criteria i actual conseller delegat d'Abertis, Francisco Reynés, i l'aleshores director financer, Xavier Moragas.

Rato es va incorporar a Criteria un cop va deixar el Fons Monetari Internacional (FMI). La primavera del 2008 n'era conseller assessor i conseller extern, conceptes pels quals va percebre una remuneració d'uns 550.000 euros anuals. Al mateix temps, Criteria va contractar Arada, una societat fundada a mitjans dels 80 per Rato i la seva exdona, per fer serveis de secretaria externa.

La Guàrdia Civil va investigar els contractes entre les dues empreses per dirimir si es tractava de pagaments fets "en realitat" a Rato que no hauria inclòs en les seves declaracions d'IRPF. Segons l'agència de noticies Efe, en l'informe, l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) reconeix que no ha trobat proves que Criteria "fos coneixedora que els serveis en realitat no es prestaven o es prestaven parcialment".

Per tot plegat Rodrigo Rato ha demanat que li tornin tota la documentació que li van confiscar de forma "indiscriminada" al seu despatx l'abril del 2015 i que segons ell no té relació amb la investigació.

stats