SERVEIS
Economia 18/10/2013

ATLL apujarà el preu de l'aigua un 4,9% el 2014

Ara
1 min

Barcelona.Aigües Ter Llobregat (ATLL) preveu augmentar un 4,9% el preu de la distribució d'aigua en alta l'any que ve, tot i que l'increment real del rebut serà aproximadament de l'1,2%, segons l'agència Efe, que cita fonts de la Generalitat. El Consell de la Xarxa de Proveïment Ter Llobregat va acordar ahir un increment del 0,7% (el percentatge que ATLL cobrarà a les distribuïdores per portar l'aigua des de les grans potabilitzadores fins als dipòsits municipals), al qual s'ha d'afegir el cànon del 4,2% previst per al 2014, pactat després de la privatització d'ATLL, adjudicada a un consorci liderat per Acciona al desembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb tot, aquest augment global del 4,9% no serà el que finalment s'aplicarà al rebut de l'usuari. Això vol dir que el preu de compra de l'aigua suposa aproximadament només el 25% de les despeses totals de les distribuïdores de la xarxa d'un centenar de municipis de l'àrea metropolitana. A partir d'aquí, qui té la competència per repercutir o no en els costos són els ajuntaments. Així doncs, són els municipis els que decideixen finalment si traslladen tots els costos al consumidor, segons portaveus de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). D'aquesta manera, l'increment final de les factures als clients serà l'esmentat 1,2%.

El Consell de la Xarxa de Proveïment Ter Llobregat és l'organisme que es va crear quan es va privatitzar ATLL, i està presidit pel director de l'ACA, Jordi Agustí. A més, integren l'entitat cinc representants més de l'administració catalana, un de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i quatre vocals dels ajuntaments que donen el servei.

stats