Economia 19/05/2016

Audax llança una opa per fer-se amb el control de Fersa

La companyia comercialitzadora de Badalona valora la de renovables en uns 70 milios d'euros

Xavier Grau
2 min
Audax salta a l’Amèrica Llatina amb una inversió de 25 milions

BarcelonaL'empresa Audax Energia, amb seu a Badalona, llançarà una oferta pública d'adquisició (opa) pel 100 % de la cotitzada Fersa Energías Renovables, amb seu a Barcelona, amb l'objectiu de crear un nou grup energètic que uneix la generació d'energia neta i la comercialització de llum i gas.

Audax pagarà un preu de 0,5 euros per acció, fet que suposa valorar l'empresa en més de 70 milions d'euros, segons ha comunicat Fersa aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Fersa que ha precisat que l'operació està subjecta a l'acceptació de com a mínim el 50,01 % del seu capital social.

En aquest sentit, Fersa ha comunicat al regulador borsari que accionistes que compten amb consellers dominicals en el consell i que són titulars del 45,17 % de les accions de la companyia han subscrit compromisos irrevocables amb Audax per acceptar l'opa.

El consell d'administració de Fersa considera que l'oferta "és una bona alternativa en el procés de reordenació de la seva base accionarial" i que el projecte de futur que s'obre per a la companyia és "més atractiu".

Segons Audax, l'operació neix amb l'objectiu de potenciar el creixement i la rendibilitat de les dues empreses, aprofitant les seves sinergies i complementarietat. D'aquesta manera, Fersa disposarà del suport del grup comercialitzador per a l'activació de projectes presents i futurs, mentre que per a Audax l'adquisició suposarà la seva consolidació en la generació d'electricitat, diversificant la seva activitat al mercat elèctric.

Fersa Energías Renovables té una potència total instal·lada de 185 megawatts (MW) als seus parcs d'Espanya, França i la Xina i amb la seva producció d'energia es podrà cobrir el 15% de l'electricitat que Audax compra diàriament al mercat elèctric.

Fersa va registrar unes pèrdues de 53,4 milions d'euros al tancament de l'exercici 2015, quan l'any havia tingut un benefici de dos milions anterior.

Audax, en plena expansió internacional, va tancar el 2015 amb una facturació de 497 milions d'euros i per a aquest any estima que arribarà a uns ingressos de 600 milions d'euros, un 20% més.

L'empresa, que té la seva seu central a Badalona (Barcelonès), ocupa la novena posició del mercat elèctric nacional i és present, a més de a Espanya, Portugal, Itàlia i Alemanya.

L'opa està subjecta a l'autorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i ha comptat amb l'assessorament de Solventis i Garrigues.

stats