Economia 12/02/2015

Aczia i Audax invertiran 40 milions en plantes de biogàs a l'Estat i a la República Dominicana

A l'Estat faran nou plantes amb capacitat per servir electricitat a més de 17.000 llars

Ara
1 min
Signatura de l'acord entre Aczia i Audax./AUDAX

BarcelonaAczia Biogás ha signat una aliança amb el grup energètic català Audax creant conjuntament la societat A2A Energía y Medio Ambiente per al desenvolupament de cinc projectes de biogàs a Espanya i quatre a la República Dominicana.

Els projectes d'Espanya comptaran amb una inversió total de 23 milions d'euros i els projectes localitzats a República Dominicana suposaran una inversió total de 19 milions d'euros. En total la inversió dels 9 projectes que A2A portarà a terme en els propers anys supera els 40 milions d'euros.

El conjunt de les 9 plantes generarà 108.000.000 kWh (kilowatts hora) elèctrics l'any, que podran proveir més de 17.300 llars a Espanya i més de 17.700 llars a República Dominicana. Addicionalment, generaran un total de 110.000.000 kWh d'energia tèrmica que serà utilitzada per la indústria local. Les plantes de biogàs, que generen energia renovable a partir de residus orgànics, també comptaran amb instal·lacions especialitzades en producció de fertilitzants orgànics d'alta qualitat.

Els projectes de biogàs d'Espanya s'implantaran a Múrcia, Castella-la Manxa, Andalusia, Aragó i Catalunya, i es preveu que entrin en funcionament en un termini màxim de 2 anys, el que suposarà la creació d'uns 250 llocs de treball durant l'execució de les obres, 30 llocs de treball directes posteriorment, i uns altres tants indirectes.

Aczia també ha signat un acord marc dins del Programa Clima del ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per a la compra de les reduccions de CO2 de les plantes de biogàs desenvolupades per A2A.

stats