Economia 11/02/2016

Bacardi deixa de produir a Mollet del Vallès i acomiadarà 80 treballadors

L'empresa retallarà un 30% la plantilla que té a Catalunya i mantindrà el magatzem logístic i els serveis d'administració per a Espanya

Elena Freixa
1 min
Una imatge de la web corporativa de Bacardi. ARA

BarcelonaBacardi deixa de produir i embotellar les seves begudes alcohòliques a Catalunya i s'endú l'activitat industrial a Itàlia. La decisió comportarà l'acomiadament de 82 persones, un terç dels empleats que treballen a les instal·lacions que l'empresa té a Mollet de Vallès. La companyia ha comunicat als empleats que vol tancar les línies de producció els propers mesos i que els serveis d'administració i magatzem logístic es mantindran a Mollet.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia justifica que el cessament d'aquestes activitats és necessari "per a la sostenibilitat del negoci a Espanya". En un comunicat, ha dit que els canvis "en la realitat del mercat i les economies d'escala" han estat factors clau per a la decisió. Fins ara, la companyia fabricava i embotellava el Martini i també s'encarregava de l'embotellament de Bacardi.

CCOO de Catalunya ha criticat que es tracta d'una "decisió política" i ha exigit a la direcció que aturi els plans de deslocalitzar la producció a la planta que té a Itàlia. "Exigim un pla industrial que doni futur al centre", ha demanat en un comunicat el comitè d'empresa.

Bacardi subratlla que l'activitat comercial a Espanya no es veurà alterada per aquesta desinversió industrial. La companyia, líder mundial al segment de begudes alcohòliques, va facturar 214 milions d'euros al mercat espanyol el 2014 (última dada disponible al registre mercantil). El resultat net de l'exercici van ser més de tres milions de guanys.

Bacardi, nascuda fa 154 anys a Santiago de Cuba, continua sent de propietat familiar. Té 29 plantes de producció al món i ven a més de 160 països.

Nova notícia negra per a la indústria catalana després de l'adéu de Delphi

stats