Economia 24/05/2013

El jutge imputa l'exconseller delegat de Banc de València Domingo Parra

El magistrat de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, acusa l'exgestor de l'entitat d'un delicte d'administració deslleial i a dos empresaris d'apropiació indeguda

Efe
2 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha imputat l'exconseller delegat del Banc de València Domingo Parra i dos empresaris per un presumpte delicte d'apropiació indeguda per "conductes que van acabar provocant la reestructuració de l'entitat" i la seva posterior intervenció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un acte, el magistrat admet a tràmit una altra de les querelles interposades pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) contra l'antiga cúpula del banc valencià per gestió deslleial de la qual es van poder beneficiar diversos empresaris.

En aquest cas, Pedraz imputa un delicte d'apropiació indeguda o, alternativament, un d'administració deslleial, a Parra i a Tito José Pallers-Sant Román i José Antonio Román Hurtado, i assenyala a les societats Royactura S.L i Royal Rosán S.A. com a responsables civils subsidiaris.

El jutge es considera competent per investigar els fets "per a l'esclariment de responsabilitats penals" en les quals podrien haver incorregut "diferents directius del Banc de València per conductes que van acabar provocant la reestructuració de l'entitat i la seva intervenció" per part del FROB. Amb aquesta ja són cinc les accions del FROB que instrueix Pedraz contra els antics responsables del Banc de València.

Recentment, va admetre a tràmit tres querelles del FROB, la primera dirigida contra Parra, el director de participacions immobiliàries del banc, Alfonso Monferrer, i els empresaris Salvador Vila, Juan Bautista Soler Luján, Fernando Polanco, el notari Carlos Pascual i Teresa Villalba. Tots ells estan imputats per tres delictes d'apropiació indeguda o, alternativament, tres d'administració deslleial.

La segona va dirigida contra Parra, Monferrer i Bartolomé Cursach, imputats per tres delictes d'apropiació indeguda.Finalment, en un tercer acte, el magistrat va imputar l'empresari Rafael Ruiz-Jarabo, l'expresident de Metrovacesa Joaquín Rivero i l'exconseller delegat Domingo Parra per falsedat en document mercantil, temptativa d'estafa i apropiació indeguda, mentre que apuntava al promotor Juan Bautista Soler Crespo com a partícip a títol lucratiu.

stats