Finances
Economia 30/12/2021

El Banc Sabadell relloga oficines a l'empresa nord-americana de videojocs Scopely

El contracte ja s'ha signat i permet a l'entitat catalana seguir amb la seva política de racionalització

2 min
Edifici del banc de Sabadell ubicat al Passatge Mercader 7 de Barcelona

BarcelonaLes dificultats que viu la banca i el creixement continuat del sector dels videojocs han propiciat que es tanqui una nova operació immobiliària a Barcelona. Segons ha pogut saber l'ARA, el Banc Sabadell ha signat el lloguer de les oficines que ocupava al passatge Mercader de la Ciutat Comtal a l'empresa nord-americana de videojocs Scopely. Fonts coneixedores de l'acord expliquen que l'edifici, que havia acollit els treballadors de les filials del banc Sogeviso -de gestió d'habitatge social- i Innocells -el seu venture builder-, estava actualment buit, després que el Sabadell els ressitués en altres seus. Anteriorment, en aquest edifici del centre de Barcelona hi havia hagut les oficines de Solvia, la immobiliària del banc, venuda el 2019 a Oaktree en una operació milionària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Scopely, per la seva banda, està en ple creixement a tot el món, i també a la capital catalana. Aquest octubre l'empresa va anunciar la compra de GSN Games a Sony Pictures Entertainment (SPE), en una operació valorada en uns 1.000 milions de dòlars (uns 862 milions d'euros). Totes dues empreses tenien seu a Barcelona: Scopely hi tenia uns 400 empleats i GSN Games 20 més. Scopely, amb seu a Los Angeles, va obrir a Barcelona la seva primera oficina fora dels Estats Units el 2017. Amb aquest nou espai l'empresa guanyarà uns 3.000 metres quadrats de superfície construïda per seguir creixent.

Es dona la circumstància que l'edifici que s'ha llogat no pertany al Banc Sabadell, sinó al fons de pensions dels empleats de la CAM, l'antiga caixa d'estalvis valenciana que el Sabadell va adquirir l'any 2011. El banc català en pagava un lloguer i ara podrà subarrendar l'edifici. Tot plegat forma part del pla d'eficiència que ha seguit l'entitat al llarg d'aquest any. Després de la fusió fallida amb el BBVA, l'entitat catalana amb seu a Alacant es va proposar continuar en solitari, i al llarg de l'any ha anunciat operacions com la venda de la seva filial a Andorra, al juliol, o de Bansabadell Renting, a l'abril.

En l'àmbit immobiliari, l'entitat dirigida ara per César González-Bueno també s'ha venut la seva icònica torre a la Diagonal a la promotora Hines per 90 milions d'euros. El Sabadell és la segona empresa que més ha pujat a l'Íbex-35 aquest any, amb una remuntada del 67%.

stats