Economia 16/01/2015

Báñez: "El 2014 ha estat l'any de l'ocupació a Espanya"

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social diu que els diners per a polítiques actives augmenten un 16,8% aquest 2015

Ara
1 min

MadridLa ministra Fátima Báñez ha assegurat, taxativa, aquest divendres que "El 2014 ha estat l'any de l'ocupació a Espanya", malgrat que com ella mateixa ha reconegut, encara hi ha milions d'espanyols a l'atur. Ho ha dit després del consell de ministres, en què s'ha aprovat la cartera de serveis comuns de les oficines d'ocupació autonòmiques. Segons ha explicat, l'objectiu d'aquesta mesura és "garantir la igualtat" d'accés a un lloc de feina a tot l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Báñez ha assegurat que el problema de fons no és el volum de recursos públics que es destinen a aquesta problemàtica i ha recordat que del 2007 al 2011 s'hi van esmerçar 30.000 milions, i, en canvi, l'atur va créixer en 3,5 milions. Tot i això, ha afirmat que aquest any es dedicaran a les polítiques actives d'ocupació 4,763 milions d'euros, que significa un 16,8% d'increment.

La ministra afirma que ara el repte és que aquests diners púbics serveixin de "veritat" per aconseguir la incorporació al mercat de treball.

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que es persegueix millorar l'orientació professional, vinculant millor el sol·licitant de feina amb les necessitats de l'empresa; l'assessorament a les companyies per trobar els treballadors que requereix, la formació i l'autoocupació. També es posarà l'accent en l'atenció individualitzada dels aturats.

stats