Economia 24/10/2014

Barclays avisa els inversors que "el risc" de la independència a Catalunya és real

En un informe de 13 planes, el banc britànic assenyala que "els riscos d'independència tenen el potencial de desencadenar una major volatilitat" que requeriria, "probablement", d'algun tipus d'intervenció del BCE

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
En l'informe de 13 planes, assenyala que ERC és el partit favorit en unes plebiscitàries. ARA

MadridUn informe de 13 planes del banc britànic Barclays dedicat, exclusivament, a Catalunya, avisa els inversors que "el risc" de la independència és real". Adverteix que els mercats estan sent "massa complaents" en passar per alt aquest risc perquè, segons l'entitat, "la probabilitat d'una independència no és menyspreable". A diferència d'altres consultores, Barclays considera que aquests riscos "tenen el potencial de desencadenar una major volatilitat" que podria arribar a requerir, "probablement" d'algun tipus d'intervenció per part del Banc Central Europeu (BCE) per limitar el contagi.

El banc britànic aclareix que encara no està clar encara com se celebrarà la nova consulta del 9-N, però que més enllà d'això "el més important" és que segurament hi haurà eleccions anticipades i ERC, "el partit d'esquerra radical i independentista", lidera les enquestes. "Si ERC rep una àmplia majoria, la independència podria arribar per la via ràpida, un escenari que no es pot desestimar del tot", afegeix. L'entitat considera que ICV és un partit independentista.

stats