Economia 06/06/2020

Els bars nocturns i les discoteques poden obrir en fase 3 amb un terç de l'aforament i sense ball

Els establiments de restauració poden deixar consumir dins el local, però amb el 50% de l'aforament

Ara
2 min
Colau precintarà Pacha, Shoko i Carpe Diem

BarcelonaEls empresaris i associacions dedicats a l'oci nocturn han guanyat la batalla: a partir de dilluns vinent, els bars musicals i discoteques dels municipis en fase 3 podran obrir portes. Això sí, amb només un terç de l'aforament del local i sense que s'hi pugui ballar. Ho publica aquest dissabte el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que indica que sempre que el local disposi d'una pista de ball es podrà utilitzar per instal·lar-hi taules o agrupaciones de taules, però no per ballar-hi.

La decisió dona aire a un sector que feia temps que reivindicava que les conseqüències del tancament serien nefastes. "Per desgràcia, aquesta situació està causant la pèrdua de 25.000 llocs de treball i durant les pròximes setmanes la xifra pot augmentar, perquè el 55,3% de les empreses mantenen tots els seus treballadors en un ERTO", explicaven els empresaris de l'organització España de Noche. De fet, la patronal de l'oci nocturn, Spain Nightlife, ha alertat aquest mateix dissabte que la meitat de les 30.000 sales de festa, discoteques i bars musicals del país podrien tancar abans d'acabar l'any si el sector no es reactiva aviat.

Segons recull Efe, la facturació al sector de l'oci ha caigut en 8.000 milions d'euros a tot Espanya, i les pèrdues econòmiques per a les empreses van des dels 23.000 euros per als petits bars de copes fins als 157.000 euros de les grans sales de festa.

La fase 3 permet consumir dins els bars

Més enllà de l'oci nocturn, la fase 3 també permet avenços per a l'hostaleria en general i el món de la restauració en concret, que a partir de dilluns podrà deixar consumir dins els locals sempre que no se superi la meitat de l'aforament permès. A això s'hi suma la possibilitat de consumir a la barra. Ara bé, els clients hauran d'estar separats a dos metres d'altres clients o grups de clients. La idea és que la separació funcioni de la mateixa manera com s'aplicava fins ara a les terrasses que, així mateix, també amplien la capacitat d'ocupació fins al 75%.

El BOE també publica aquest dissabte que l'aforament màxim dels locals d'oci i apostes haurà de ser del 50%.

Aquesta nova manera de funcionar afectarà a partir de dilluns el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran. Són les tres regions de Catalunya que dilluns passaran a la fase 3. De fet, més de la meitat d'Espanya entrarà en fase 3 dilluns vinent.

stats