Economia 24/04/2015

El BBVA completa l'adquisició de CatalunyaCaixa

El banc controla ara el 98,4% del capital de l'entitat catalana nacionalitzada, que torna a mans privades

Efe
1 min
Els errors de CatalunyaCaixa

Barcelona / MadridEl BBVA ha completat l'adquisició de Catalunya Banc, que opera amb la marca CatalunyaCaixa, per uns 1.165 milions d'euros. El banc ha comprat un total de 1.947.166.809 accions, que suposen el 98,4% del capital social de l'entitat nacionalitzada. D'aquesta manera, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) finalitza el procés de desinversió i el banc torna a passar a mans privades.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

BBVA es va adjudicar aquesta compra en una subhasta competitiva el juliol del 2014, en oferir 1.187 milions d'euros per l'entitat. L'operació es tanca només uns dies després que el fons nord-americà Blackstone es fes càrrec de la cartera hipotecària problemàtica de Catalunya Banc.

D'altra banda, ahir mateix, l'entitat catalana va recomprar Mapfre, el seu negoci d'assegurances, per 607 milions d'euros. Catalunya Banc és el fruit de la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona, i ha rebut un total de 13.221 milions d'euros en ajudes públiques.

Fonts del BBVA afirmen que l'entitat catalana formarà part del grup, que operarà amb dues marques a Catalunya: BBVA i CatalunyaCaixa. L'operació consolida, a més, BBVA com una entitat líder a Catalunya, ja que aportarà un terç del negoci de BBVA a tota Espanya.

stats