Economia 31/10/2011

Blanco treu ferro a l'estancament de l'economia espanyola

El portaveu del govern espanyol assegura que Espanya "complirà amb l'objectiu de dèficit" i que ja no es troba "en zona de risc"

Efe
2 min
El ministre portaveu, José Blanco, va dir que l'executiu "comprèn les crítiques" dels bancs, però Espanya ho necessita.

LugoEl ministre de Foment i portaveu del govern espanyol, José Blanco, ha afirmat aquest migdia que "Espanya ha deixat d'estar en zona de risc" i encara que l'economia espanyola s'hagi estancat en el tercer trimestre de l'any, ha assegurat que el país complirà amb "els objectius que es marquen" en matèria de reducció de dèficit públic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Blanco ha fet aquestes declaracions a Lugo, on ha viatjat per visitar les instal·lacions del Ministeri de Foment en aquesta ciutat i per participar aquesta nit en un míting de precampanya en què estarà acompanyat pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

A preguntes dels periodistes, després de conèixer que l'últim butlletí econòmic del Banc d'Espanya confirma un estancament de l'economia espanyola en el tercer trimestre de l'any, Blanco ha afirmat que "Espanya es comporta igual que la resta de països de la Unió Europea" .

"Sabem que hi ha un alentiment de l'economia en tota la zona euro. Tots els països de la Unió Europea tenen menys creixement", ha precisat Blanco, que també ha recordat que, a partir d'ara, "el que hem de fer és treballar per respondre als nous desafiaments que té Espanya ".

En tot cas, el ministre ha volgut deixar clar que "Espanya ha deixat d'estar en zona de risc i complirà amb els objectius que es marquen en compliment de dèficit".

En la mateixa línia, ha expressat el seu desig que, després de les eleccions del 20 de novembre, "el nou govern sigui capaç de mantenir i impulsar les reformes que ens permetin la recuperació econòmica i de l'ocupació".

"Les dades que hem conegut avui són similars, idèntiques, al comportament de les altres economies de la zona euro", ha conclòs.

stats