Economia 26/03/2014

Blesa: "Qualsevol amb la mínima curiositat havia de llegir el tríptic de les preferents"

L'exbanquer creu que ni els jubilats ni els minoristes se'ls pot titllar d'"ignorants"

Efe
1 min

MadridL'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, creu que "un jubilat o una persona que cobri un pensió no és un ignorant" i que qualsevol persona que tingués "la més mínima curiositat" per les preferents s'hauria hagut de llegir el tríptic informatiu que se'ls entregava en contractar-les.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes paraules són les que va expressar l'exbanquer el 3 de març davant el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu. El fiscal Anticorrupció va basar bona part del seu interrogatori en el perfil dels preferentistes, ja que també li va preguntar per les emissions del maig del 2009 destinades a minoristes.

"Tampoc podem pensar que el minorista és un ignorant financer, és simplement minorista", va respondre Blesa, que va lamentar que la premsa vegi una "simplificació" d'aquest perfil per atribuir-los a "jubilats".

Blesa, tot i reconèixer que "segur que hi va haver algú que va subscriure en aquestes condicions", va precisar que tant els jubilats com els minoristes no són "ignorants", ja que els primers cobren una pensió i els segons són empresaris, metges o qualsevol altre tipus de professional. Per tant, considera que aquesta qualificació "no és un terme pejoratiu a efectes de dirigir-los una emissió".

stats