Economia 13/06/2019

Boehringer inverteix 120 milions en una nova planta a Sant Cugat

La nova fàbrica donarà feina a 200 treballadors i atendrà la demanda d'un centenar de països

Ara
1 min
Interiors de la nova planta de Boehringer a Sant Cugat.

L'empresa multinacional Boehringer Ingelheim ha inaugurat aquest dijous a Sant Cugat del Vallès una nova planta dedicada a la producció del seu fàrmac Respimat, en la qual ha invertit 120 milions d'euros. A la inauguració hi han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, i la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia farmacèutica ha apostat per la construcció d'aquesta nova planta al Vallès, des d'on es produiran 25 milions d'unitats anuals del fàrmac i crearan fins a 200 llocs de treball directes. El fàrmac, vinculat a les malalties respiratòries, s'exportarà a un centenar de països, com per exemple els Estats Units, el Japó o Mèxic.

Amb l'obertura d'aquesta nova planta, el centre de Boehringer a Sant Cugat assumirà la meitat de les vendes mundials de fàrmacs que l'empresa fabrica relacionats amb les malalties respiratòries. Les perspectives de futur de la companyia preveuen seguir augmentant la producció de l'empresa a la ciutat catalana, ja que el centre té capacitat per arribar als 30 milions d'unitats anuals, fet que suposaria el 75% de les vendes internacionals.

“La inauguració de la nova planta suposa un reconeixement a l'excel·lència i a la professionalitat dels treballadors que han posicionat la firma a Sant Cugat com un dels 'hub' d'innovació del grup a tot Europa", ha afirmat el director general de Boehringer Ingelheim a Espanya, Peter Ploeger.

La ministra ha destacat que la inauguració és "una demostració de l'aposta renovada de l'empresa per Espanya com a centre europeu d'innovació". D'altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha assenyalat el potencial de Catalunya per "consolidar-se com una de les regions més atractives d'Europa per captar inversió, talent, investigació i centres industrials".

stats