Aerolínies

Brussel·les investiga la compra d'Air Europa

La Comissió Europea tem que l'adquisició per part d'Iberia redueixi la competència

1 min
Air Europa ha sigut una de les empreses que ha rebut ajuts.

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimarts que ha obert una investigació en profunditat per examinar la compra d’Air Europa per part d’Iberia, davant la sospita que l’operació podria reduir la competència en 70 rutes nacionals domèstiques i internacionals amb origen i destinació a Espanya. “Examinarem detingudament si l’operació proposada afectaria negativament la competència en les rutes nacionals, el que podria donar lloc a preus més elevats i una menor qualitat per als viatgers”, ha explicat la vicepresidenta de Competència de l’executiu comunitari, Margrethe Vestager.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La danesa creu que malgrat que “la situació financera de moltes companyies aèries segueix sent fràgil”, hi ha “indicis” que apunten que “la demanda de serveis de transport aeri s’està recuperant de la crisi. Per això, considera “important vetllar perquè la recuperació del sector es produeixi en un entorn competitiu que preservi una capacitat d’elecció suficient per als viatgers”.

L’executiu comunitari podria haver donat ja el vistiplau a l’operació, però ha iniciat la investigació davant la “preocupació” que la compra d’Air Europa “pugui reduir significativament la competència” en els vols en què totes dues aerolínies se solapen ara.

 A més, els serveis de Competència de Brussel·les sospiten que l’adquisició per part d’Iberia podria afectar aquelles rutes en les quals altres companyies aèries rivals depenen de la xarxa nacional i de curta distància d’Air Europa per les seves pròpies operacions a l’aeroport de Madrid o d’altres. Iberia va tancar la compra d’Air Europa per 500 milions d’euros el gener passat.

stats