Economia 12/07/2018

Brussel·les respon a Espanya que "ha de respectar" els compromisos del dèficit públic

Brussel·les rebaixa una dècima la previsió de creixement de l'Estat fins al 2,8%

Ara
1 min
moscovici

BarcelonaEl comissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Pierre Moscovici, ha instat aquest dijous el govern espanyol a respectar els compromisos assumits en matèria de reducció de dèficit públic, que estableixen que Espanya ha de situar el desviament aquest any en el 2,2% i fer un esforç estructural d'uns 7.000 milions d'euros el 2019. "Els compromisos han de ser respectats i no són desfavorables a Espanya", ha expressat el socialdemòcrata francès en una roda de premsa prèvia a la reunió que mantindrà aquest mateix dijous amb la ministra espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La meva trobada serà sobre la manera que el nou govern espanyol s'enfronta als seus projectes. Estem en una discussió entre el ministeri d'Economia d'un país important i el comissari", s'ha limitat a explicar Moscovici sobre la trobada. Segons l'acord al qual es va arribar amb la Unió Europea per reduir el dèficit, Espanya ha de baixar fins al 2,2% el desviament de les administracions públiques al final d'aquest any. L'esforç més important, però, arribarà el 2019, quan Brussel·les exigirà un ajust del dèficit estructural equivalent al 0,65% del PIB, fet que requerirà retallades o pujades d'ingressos d'entre 7.000 i 7.500 milions d'euros.

En qualsevol cas, Moscovici ha ressaltat que el creixement d'Espanya "segueix sent robust", tant el 2018 com el 2019, i ha destacat que és el "millor" d'entre els grans països de l'Eurozona. Tot i això, avui Brussel·les ha rebaixat una dècima més aquest optimisme: ara calcula que l'economia espanyola creixerà un 2,8% (en lloc del 2,9% que calculava al maig) aquest any, mentre que manté la previsió del 2,4% per a l'any que ve.

stats