Economia 26/03/2014

Brussel·les exigeix a l'Estat que l'informi abans de rescatar les autopistes

Almunia té dubtes sobre la legalitat de les ajudes

Efe
1 min

Brussel·lesEl vicepresident de la Comissió Europea (CE) i comissari de Competència, Joaquín Almunia, ha demanat a la ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, que informi l'executiu comunitari abans de prendre una decisió sobre el rescat de les autopistes de peatge amb problemes econòmics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El vicepresident Almunia ha rebut una trucada de la ministra aquesta tarda i li ha demanat que les autoritats espanyoles informin la Comissió abans d'adoptar una decisió sobre aquest assumpte", ha assenyalat a Efe el portaveu comunitari de Competència, Antoine Colombani.

Almunia ja va demanar a finals de l'any passat informació al ministeri de Foment sobre els seus plans per rescatar les autopistes de peatge amb problemes i les mesures que preveu prendre per una sèrie de concessionàries, per poder determinar si les accions impliquen ajudes d'estat, segons va explicar en una resposta parlamentària.

El govern espanyol ha plantejat a la banca creditora de les empreses concessionàries de nou autopistes de peatge amb problemes econòmics una quitança del 50% del deute, que ascendeix a 4.600 milions d'euros, i la creació d'una empresa de capital 100% públic per aglutinar aquestes vies.

Segons han assenyalat avui a Efe fonts pròximes a les negociacions, la proposta dels ministeris de Foment i d'Hisenda a les sis principals entitats financeres implicades en el procés contempla també la creació d'un fons de titulització que emetrà bons a 30 anys amb una rendibilitat mínima de l'1%, un percentatge que dependrà també del trànsit d'aquestes vies.

stats