Publicitat
Publicitat

MERCAT IMMOBILIARI

La caiguda del preu de l'habitatge s'accelera al segon trimestre

El valor dels pisos va reduir-se un 8,25 a Catalunya, per sobre del retrocés mitjà a Espanya, del 6,8%

El preu de l'habitatge a Catalunya va caure un 8,2% en el segon trimestre de 2011 respecte al mateix període de l'any passat, per sobre de la mitjana espanyola (6,8%), segons ha publicat avui l'Instituto Nacional de Estadística (INE). Aquestes dades constaten una acceleració en la caiguda del valor dels pisos.

L'abaratiment general de l'habitatge a Espanya havia començat a alentir-se a partir del segon trimestre de 2009, quan va arribar a la seva màxima caiguda amb un descens del 7,7%, tendència que es va trencar en començar 2011. El màxim descens del preu de l'habitatge experimentat entre abril i juny es va deure principalment al fort abaratiment de l'habitatge usat, que va ser del 8,3%, mentre que el preu del nou va disminuir el 5,2%.

Per comunitats autònomes, Catalunya és la tercera comunitat autònoma on més baixa el preu de l'habitatge, per darrere de La Rioja (10,9%) i Cantàbria (9,2%). Per contra, les comunitats on menys va baixar el preu van ser Balears (3,9%), Múrcia (5,2%), Canàries (5,2%), Galícia (5,5%) i Andalusia (5,6%).

La diferent metodologia explica que les dades difereixin, ja que, segons el ministeri, el preu de l'habitatge va caure el 5,2% en el segon trimestre, respecte al mateix període de l'any passat, quan el valor del metre quadrat es va situar en 1.752,1 euros, una dada que suposa tornar al nivell registrat el 2005, abans del boom immobiliari.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT