CRISI FINANCERA
Economia 05/04/2011

La Caixa diu que no té interès per cap entitat

El directiu ha afirmat que "fins la primera setmana de juliol" estaran centrats en CaixaBank i que, després d'aquesta data, "La Caixa seguirà reproduint una bella història de creixement orgànic sòlid i també inorgànic"

Efe
2 min

MadridEl director general de La Caixa, Joan Maria Nin, ha dit avui que la caixa no té interès en entrar en el capital de cap entitat, en aquest moment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Nin ha fet aquesta consideració en declaracions a la premsa abans de participar en la "XVIII Trobada del sector financer" organitzada per Deloitte, la Societat de Taxació, SAP i ABC.

Preguntat per si la caixa està interessada a entrar en el capital d'alguna caixa, el directiu ha dit que "fins la primera setmana de juliol" estaran centrats en CaixaBank i que després d'aquesta data "La Caixa seguirà reproduint una bella història de creixement orgànic sòlid i també inorgànic, una cosa i una altra". "En el futur no hi haurà cap obstacle per a això, però ara no tenim cap interès en cap entitat", ha afirmat Nin.

Quant a la guerra del passiu, ha assegurat que si no es resol aquesta disputa "estarem tallant la possibilitat de la recuperació". "Tenim un problema molt important per l'impacte tan dur que té en l'accés al crèdit i al preu que han de pagar les famílies i pimes", ha declarat.

Minuts abans de participar en la Trobada, en la seva intervenció en les jornades financeres, Nin s'ha referit a la sortida a Borsa de CaixaBank, el banc que aglutinarà el negoci de l'antiga Criteria, un salt que preparen el 2011 i que obeeix al desig de l'entitat d'estar "en peu d'igualtat" amb la competència quan sorgeixin oportunitats de compra. "Es paga millor amb paperets d'accions que amb paperets de diners", ha manifestat irònicament, per afegir, en el mateix to, que, a més, "les temptacions de fer tonteries són menors" per a aquelles entitats que estan sotmeses a la disciplina de mercat.

Aquesta operació culminarà el pròxim 1 de juliol, quan començarà el camí de la caixa com a Caixabank, i "l'endemà", ha explicat Nin, que s'aprovi l'operació "emetrem un bo convertible", per donar l'oportunitat de participar als clients i a tots els qui es vulguin unir al projecte.

stats