Economia 27/11/2012

La Caixa compra el Banc de València al FROB

L'entitat presidida per Isidre Fainé ha acordat amb el FROB quedar-se el banc valencià, una operació que segurament es farà oficial a última hora de la tarda

Ara
1 min
Banc de València

BarcelonaLa Caixa ha tancat aquest migdia la compra del Banc de València, una entitat que actualment es trobava en mans del FROB, segons han confirmat a l'ARA fonts financeres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'operació s'ha tancat a primera hora de la tarda després que els directius de La Caixa s'han reunit amb membres del FROB, que va anunciar que es reprenia la subhasta del banc valencià fa només 11 dies.

La subhasta del Banc de València i d'altres entitats nacionalitzades, com CatalunyaCaixa es va reprendre i accelerar amb la darrera reforma financera i la creació del 'banc dolent', que entrarà en funcionament aquesta mateixa setmana.

A part de La Caixa, també hi havien mostrat interès el BBVA i Bankinter. Amb la compra de l'entitat valenciana, La Caixa sumarà 22.000 milions en actius als seus 345.000, i es consolida com l'entitat financera més gran d'Espanya per volum d'actius.

El Banc de València, que estava participat en un 27% per Bankia, va ser intervinguda just fa un any, i al juliol va rebre una injecció de 1.000 milions d'euros del FROB, que es va quedar, així, el 90% de les accions.

Poc després de transcendir l'estat de les negociacions, les accions del Banc de València i de Bankia, han pujat més d'un 10%, davant la perspectiva que el banc no sigui liquidat com s'havia especulat. Les de CaixaBank, en canvi, s'han mantingut gairebé planes.

stats