Economia 29/12/2014

CaixaBank oficialitza el seu interès per l'hereu de l'Espírito Santo

El Santander, el fons Apollo i la xinesa Fosum completen el pòquer d'entitats interessades a quedar-se Novo Banco

Europa Press
1 min

LisboaFins a quatre entitats, incloent-hi l'espanyola Santander i el Banc Portuguès d'Inversions, la filial portuguesa de CaixaBank, han manifestat oficialment el seu interès per aconseguir el banc lusità Novo Banco, l'entitat que agrupa els actius sanejats del rescatat Banco Espírito Santo, segons informa el diari portuguès 'Diario Económico'.

En concret, a més del Santander i el BPI, que té CaixaBank com a accionista de referència, hi han manifestat interès el fons nord-americà Apollo i la xinesa Fosum.

Segons les condicions fixades, els potencials compradors que hi estiguin interessats ho han de fer saber per escrit al banc BNP Paribas, entitat encarregada d'assessorar en l'operació, abans de les 17.00 hores d'aquest 31 de desembre.

Novo Banco va ser creat a principis d'aquest mes d'agost després que el Banc de Portugal es veiés forçat a sortir al rescat de Banco Espírito Santo, institució que va ser dividida en un 'banc dolent', els actius del qual seran venuts de manera gradual, i un 'banc bo', que agrupava els actius sanejats i que va rebre el nom de Novo Banco, després de ser capitalitzat amb 4.900 milions d'euros.

stats