Economia 05/02/2021

Cañete acusa Eines de País de voler polititzar Pimec

El candidat continuista defensa mantenir les eleccions a la patronal el 23 de febrer

2 min
Antoni Cañete, candidat a presidir Pimec.

BarcelonaAntoni Cañete, fins ara secretari general de Pimec, ha presentat aquest divendres la candidatura per presidir la patronal de les pimes catalanes amb un missatge clar al candidat d'Eines Pimec, Pere Barrios, secundat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Cañete s'ha presentat com la garantia per evitar la instrumentalització de l'entitat. "Quan en una organització s'hi entra i s'instrumentalitza, queda pervertida", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El candidat continuista s'ha mostrat segur que aconseguirà el centenar d'avals que calen per formalitzar la candidatura. La seva presentació ha tingut dos eixos: desmuntar els atacs de l'altre candidat i defensar el paper de Pimec com a agent social representatiu, però no com a única patronal catalana com demana Eines Pimec. De fet, ha qualificat aquesta proposta de "pròpia de l'època del sindicat vertical".

En aquest sentit, Cañete ha defensat l'acord de representativitat assolit a Catalunya, pel qual Foment del Treball i Pimec es reparteixen la representació dels empresaris en les diferents institucions i organismes perquè, segons ha assenyalat, de vegades les grans empreses no comparteixen les batalles de les petites. En aquest sentit, ha volgut posar en valor la tasca de Pimec i la seva mateixa al capdavant de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat a l'hora de defensar les pimes, en un tema en què les grans corporacions tenen interessos diferents que les petites. Les primeres cobren a 58 dies i paguen a 300, i això "és corrupció", ha indicat.

Cañete ha assegurat que Pimec ha sigut objecte d'atacs "els últims mesos", en una clara referència al moviment lligat a la Cambra de Comerç de Barcelona, que ha posat en dubte la qualitat democràtica de la patronal.

Transparència i democràcia

El candidat ha negat, en contra del que diu Barrios, que les eleccions s'hagin convocat per sorpresa. De fet, ha recordat que Barrios ha sigut membre de la junta de govern de Pimec i la data dels comicis per al 23 de febrer es va aprovar dimarts passat "sense cap vot en contra". A més, ha indicat que fa quasi un any que se sabia que ell seria el candidat per succeir Josep González com a president de la patronal.

Cañete també ha qüestionat que els seus contrincants hagin criticat una pretesa falta de democràcia a Pimec i ara que hi ha eleccions vulguin ajornar-les. Així doncs, ha assegurat que –malgrat la pandèmia–, no hi ha d'haver problemes de participació perquè es podrà votar a totes les seus de Pimec i, a més, s'ha permès la delegació de vot.

stats