Economia 14/08/2019

La casa en venda més cara de Catalunya no troba comprador

Vuit comunitats autònomes no han venut els seus habitatges més cars aquest any

Ara
2 min
Aquesta és la casa més cara que està a la venda a Catalunya, segons el portal Idealista. Es tracta d'un xalet de Sant Feliu de Guíxols

BarcelonaLa casa a la venda més cara de Catalunya no ha trobat qui la vulgui i la pugui comprar en un any. Es tracta d'un xalet de Sant Feliu de Guíxols que repeteix posició al rànquing del portal immobiliari Idealista. L'immoble, de 1.000 metres quadrats i que ocupa una parcel·la de 3.200, val 16 milions d'euros. També és el cas de les cases més cares de set comunitats autònomes més que tampoc s'han venut, com ara les de Cantàbria, Castella i Lleó o Extremadura. La tendència es repeteix en el rànquing dels habitatges anunciats al portal amb els preus més alts de tots l'Estat. De 10, quatre fa almenys un any que estan a la venda. Aquesta propensió coincideix amb les últimes xifres del mercat immobiliari que constaten una frenada de la compravenda d'habitatge.

També es repeteixen les ubicacions dels habitatges amb preus més alts en el rànquing de les deu cases més cares, que continuen localitzant-se majoritàriament a Marbella, on n'hi ha quatre. Tot i així, les Illes Balears entren amb força. Eivissa irromp en la segona posició de la llista aquest any amb un xalet a Sant Josep de sa Talaia, de 2.400 metres quadrat, que val quaranta milions d'euros. Tres dels habitatges més cars són a Mallorca –un més que l'any passat–, i un és un xalet situat a Palma de 5.160 metres quadrats que es ven per 21 milions d'euros.

Les 5 cases en venda més cares de l'Estat

1. Marbella, sempre al capdavant

La casa en venda més cara de Catalunya no troba comprador

Aquest municipi andalús torna a encapçalar la llista i supera el preu de la casa en venda més cara. L'any passat era de 50 milions d'euros, aquest any se situa en els 55. Es tracta d'una vil·la de 8.000 metres quadrats a primera línia de mar amb dotze dormitoris.

2. Eivissa entra a la llista

Sant Josep de Sa Talaia (Eivissa)

El municipi amb el metre quadrat més car de l'Estat, Sant Josep de sa Talaia, entra a la llista aquest any amb un xalet de 40 milions d'euros i 2.040 metres quadrats.

3. Un palau a Mijas sense comprador

Mijas (Màlaga)

Aquest xalet situat al municipi andalús de Mijas (Màlaga) de 7.000 metres quadrats i 35 milions d'euros és un dels que no han trobat comprador.

4. Una masia a Andratx amb piscina infinita inclosa

Andratx (Mallorca)

Andratx (Mallorca) entra a la llista d'aquest any amb una masia amb dos 'spas', un gimnàs i una piscina infinita gegant per 35 milions d'euros.

5. Marbella repeteix amb un xalet amb sala de billar i cinema

Marbella (Màlaga)

Un celler amb bar, una sala de billar i una sala de cinema comparteixen llar de foc de doble cara en aquest xalet de Marbella de 1.700 metres quadrats que està a la venda per 25 milions d'euros.

stats