Economia 09/04/2019

La Generalitat obre diversos expedients sancionadors a Cabify

Territori detecta infraccions en el compliment dels 15 minuts d'antelació per contractar les VTC

Ara
2 min
Un conductor d’un cotxe amb llicència VTC passejant per l’avinguda Diagonal la setmana passada.

BarcelonaEl Govern ha obert expedients sancionadors a Prestige & Limousine, la societat amb què Cabify va tornar a operar a Barcelona a principis de març, per "incompliment" de l'obligació que els seus vehicles de lloguer amb conductor (VTC) es contractin amb una antelació mínima de 15 minuts, segons ha explicat aquest dimarts el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Pere Padrosa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'executiu català assegura que ha decidit obrir un expedient sancionador a la plataforma després de constatar amb "inspeccions a peu de carrer" que els cotxes de la filial de Cabify no respecten el temps mínim de 15 minuts del decret de la Generalitat. Aquest expedient sancionador se suma a l'expedient informatiu que el departament de Territori i Sostenibilitat ja va obrir l'11 de març a la companyia de mobilitat fundada i dirigida per Juan de Antonio.

De fet, en paral·lel a l'obertura de l'expedient sancionador, el Govern ha decidit ampliar deu dies més el termini que dona a l'empresa en el marc perquè "informi de manera clara i inequívoca sobre la manera com està operant a Catalunya" i, a més, expliqui com garanteix el respecte i el compliment de l'obligació de contractar els seus cotxes amb una antelació de quinze minuts.

La Generalitat amplia aquest termini després de confirmar que la documentació que ha entregat fins ara Prestige & Limousine no aporta prou informació per concloure si Cabify compleix amb les condicions que imposa el decret.

En concret, ha demanat a Cabify que detalli els serveis realitzats entre els dies 7 i el 10 de març, posteriors, per tant, a l'entrada en vigor de la nova regulació, i fins i tot li ha demanat que detalli l'hora de contractació i l'inici de la prestació del servei. El Govern ha instat la companyia a aclarir els termes de contractació i prestació del servei de VTC, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat aquest dimarts.

stats