Economia 28/09/2017

Catalunya rebrà prop de 2.000 milions del FLA aquest tram final de l'any

En total, en tot el 2017 ha sol·licitat més de 7.275 milions

Júlia Manresa
2 min
La Generalitat estudia  abandonar el FLA l’any vinent

MadridEl ministeri d'Hisenda ha comunicat aquest dijous els imports finals del fons de liquiditat autonòmic (FLA) pendents de notificar aquest 2017. Segons el comunicat del ministeri, en total les comunitats autòmes han sol·licitat 25.804,90 milions d'euros en concepte d'aquest fons i també del de facilitat financera. En el cas de Catalunya, dels més de 7.275 milions d'euros que va sol·licitar per al conjunt de l'any, aquest quart trimestre en farà servir 1.971,46 milions.

Catalunya rebrà prop de 2.000 milions del FLA aquest tram final de l'any

Així doncs, Catalunya és l'autonomia que més diners ha sol·licitat a aquest fons aquest any, malgrat que, tal com va avançar l'ARA, té la intenció d'abandonar-lo l'any que ve. Cal recordar, a més, que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, havia arribat a amenaçar amb la possibilitat de retirar el FLA a Catalunya abans de la intervenció total a les seves finances, una opció que l'Estat finalment va acabar descartant.

D'altra banda, malgrat que és l'autonomia que més diners ha sol·licitat del FLA aquest 2017, és la sisena que més en depèn. Múrcia i el País Valencià són les dues comunitats autònomes amb més deute en mans de l’Estat: tenen pràcticament el 80% del deute controlat per un únic creditor, el govern espanyol. Catalunya és la comunitat que més diners ha rebut del fons de liquiditat autonòmic des que aquest instrument es va crear per rescatar les comunitats sense accés als mercats. Però cau fins a la sisena posició quan es mira quin percentatge del seu deute està en mans de l’Estat.

stats