Economia 20/08/2019

Cau un 5,8% l'exportació en contenidors des del port de Barcelona fins al juliol

El tràfic de mercaderies es manté estable respecte a l'any passat

Ara
2 min
Exportar: un llarg procés per sortir del forat

BarcelonaEl port de Barcelona ja nota l'alentiment de les exportacions que s'ha produït en els primers mesos de l'any. Segons les dades de l'Autoritat Portuària, el tràfic de contenidors per a l'exportació ha patit un descens del 5,8% fins al juliol.

No obstant això, el tràfic general de mercaderies al port es manté en els mateixos nivells que l'any passat, i fins i tot el tràfic de contenidors ha augmentat un 2,8% fins al juliol, bàsicament per l'impuls de les importacions.

Durant els set primers mesos de l'any han passat pel port dos milions de TEU (un TEU equival a un contenidor estàndard de 20 peus), però mentre els contenidors d'importació han augmentat un 3,7%, els destinats a l'exportació han baixat un 5,8% i els de transbordament –els que són desembarcats per tornar a embarcar cap a la destinació final– han registrat un mínim descens del 0,4%.

El tràfic total de mercaderies al port, que inclou tots els segments de càrrega, ha registrat en els set primers mesos de l'any 40,6 milions de tones, igual que en el mateix període de l'any passat. Els líquids a granel han augmentat un 1,9%, per l'increment d'hidrocarburs com el gasoil i el gas natural, amb un important augment del 138,5% dels biocombustibles.

També s'ha registrat un petit descens d'un 1,6% en les denominades autopistes del mar, amb 247.213 unitats de transport intermodal (UTI, que equival a camions, plataformes o remolcs).

Entre els països més dinàmics en els seus intercanvis amb el port de Barcelona destaquen l'Aràbia Saudita, amb un increment del 9,2%, el Japó (8%), els Estats Units (7,8%) i Egipte (6%).

Un 3,4% més de passatgers

D'altra banda, el port de Barcelona ha rebut 2,4 milions de passatgers, tant de ferris com de creuers. Aquesta xifra és un 3,4% superior a la del mateix període de l'any passat. El nombre de viatgers de ferris ha augmentat un 6,4%, mentre que el de passatgers de creuers ha crescut un 2,1%.

stats