Economia 13/09/2017

La CEOE diu que donarà suport a "totes les accions necessàries" per fer complir la legalitat l'1-O

La patronal espanyola tem que el "referèndum il·legal" perjudiqui les empreses i les inversions

Agències
1 min
Joan Rosell és el president de la patronal espanyola CEOE

BarcelonaLa junta directiva de la CEOE, reunida aquest dimecres, ha analitzat amb "profunda preocupació" la situació creada a Catalunya per la convocatòria del referèndum "il·legal" i ha assegurat que dona suport a totes les accions que es considerin necessàries dur a terme amb l'objectiu de fer complir la legalitat vigent.

En el seu comunicat, la patronal espanyola ha expressat preocupació per l'impacte que aquest procés pot tenir en la confiança del món empresarial i inversor a Catalunya i també en la resta d'Espanya, i ha reiterat que els empresaris espanyols sempre estan "amb la legalitat i pel compliment estricte de les lleis i la Constitució espanyola".

També ha apel·lat la legislació internacional, especialment de la Unió Europea, en considerar que les lleis nacionals i europees "són les millors garanties de la seguretat jurídica imprescindible per a la competitivitat" de les empreses espanyoles.

Per tot això, la CEOE ha reiterat que defensa totes les mesures que siguin necessàries perquè es compleixi la legalitat vigent i ha assegurat que hi ha un "problema polític de gran envergadura", que ha d'afrontar-se amb la "màxima urgència possible i sentit constructiu" perquè no afecti la convivència social i la prosperitat econòmica. "La no resolució afectaria negativament tots els àmbits", ha advertit.

stats