Economia 28/04/2015

Cepsa fa la major inversió industrial d'una empresa espanyola a la Xina

El grup energètic inaugura una nova planta petroquímica a Xangai que ha costat 300 milions d'euros

Europa Press
1 min
Estació de servei de Cepsa

XangaiEl grup energètic Cepsa ha completat la major inversió industrial d'una empresa espanyola a la Xina, amb la inauguració de la seva nova planta a Xangai, que li permetrà consolidar la seva presència en el mercat petroquímic mundial. Aquesta factoria li permetrà convertir-se en el primer productor mundial de cumè i en el segon de fenol i acetona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'operació s'ha tancat amb una inversió total de 300 milions d'euros. La fàbrica està situada en el Parc Industrial Químic de Xangai (SCIP), que concentra el 30% de la demanda xinesa de fenol. La planta es va inaugurar en un acte presidit pel conseller delegat de Cepsa, Pedro Miró, i amb la presència del ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria.

Àsia concentra més del 50% de la demanda mundial de fenol, cosa que justifica la situació de la nova planta. D'aquesta manera, la planta petroquímica permetrà cobrir el desequilibri existent entre la demanda i l'oferta de fenol a la Xina. Aquest component orgànic és una matèria prima amb aplicació en diferents sectors claus, des de la construcció fins a l'automoció, passant per la telefonia o la indústria farmacèutica.

Miró va destacar que la fàbrica representa "una veritable fita" pel grup, ja que li permet "refermar el seu negoci químic i convertir-se progressivament en un líder mundial dins d'aquest sector", tal i com preveu el seu pla estratègic.

stats