Economia 01/03/2021

El Cercle d'Economia critica la "falta d'autoritat" davant els aldarulls: "Què més ha de passar?"

L'organització empresarial critica els partits polítics que han "legitimat el vandalisme" de les protestes

2 min
Javier Faus, en un acte del Cercle d'Economia.
Disponible en:

BarcelonaLa plana major de l'empresariat català ja va fer visible el seu rebuig total als aldarulls contra l'empresonament de Pablo Hásel en un acte unitari a Foment del Treball. Aquest cop és el Cercle d'Economia qui deixa clara en una nota d'opinió publicada aquest dilluns la seva condemna als "esclats de violència" de les protestes i als "partits polítics que, per acció o per omissió, han legitimat el vandalisme".

"Hem constatat amb estupefacció que responsables de primer nivell o alguns membres del govern de la Generalitat, sigui amb el silenci o en alguns casos fins i tot amb complicitat, no han anteposat com a principi fonamental mantenir l’ordre públic", ha criticat l'entitat empresarial.

El Cercle d'Economia ha lamentat la "falta d'autoritat" dels responsables polítics a l'hora d'afrontar les manifestacions de les últimes setmanes i s'ha mostrar alarmat per "l'immobilisme en què la política de Catalunya està atrapada". "Què més ha de passar, ens preguntem, perquè la urgència de reconstruir la nostra política l’assumeixin amb ambició i responsabilitat els principals dirigents del país?", planteja l'organització en el seu comunicat.

En aquest sentit, el Cercle considera que el cost d'aquesta inacció a mitjà termini és "normalitzar la desconfiança dels ciutadans, una dinàmica que provoca la retroalimentació dels extrems i la corrosió de la democràcia". A més, l'ens insisteix que la situació actual "afebleix la prosperitat del país, la creació de riquesa i la possibilitat de tenir més ocupació". Els empresaris del Cercle reclamen un clima de "més previsibilitat" i entenen que els resultats de les eleccions del 14-F suposen una oportunitat per "superar la política de blocs".

Recepta per a la formació de Govern

Pel que fa a la formació del nou Govern, el Cercle insisteix en "allunyar-se dels radicalismes, els d'esquerres i els de dretes" i "superar els vetos que només accentuen la divisió que ara hi ha la possibilitat de deixar enrere". "Cal un govern pragmàtic, professional i amb consellers de prestigi, institucions plenament operatives, deliberació parlamentària consensual i assumir un projecte de país ambiciós que sigui compartit", opina l'organització. De fet, considera que els resultats de les eleccions obren la porta a "establir ponts entre blocs" i impulsar la reconstrucció d'un "espai central".

stats