Economia 06/11/2017

Ciments Molins eleva un 33% el benefici fins al setembre

El negoci a Espanya es recupera amb un creixement del 60%

Xavier Grau
1 min
Julio Rodríguez, nou conseller delegat de Ciments Molins

BarcelonaCiments Molins, una de les cotitzades que ha traslladat la seva seu social a Madrid, va tancar els nou primers mesos de l'any amb un benefici net de 68 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 33% respecte del mateix període de l'any anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La xifra de negoci de la companyia s'ha elevat entre el gener i el setembre en un 16%, fins als 586 milions d'euros. Destaca l'augment del negoci a Espanya, amb la sortida de la crisi i la millora del sector de la construcció, així com la millora a Mèxic i Argentina, però també la caiguda del negoci a Tunísia i Bangladesh.

Les vendes a l'Estat han augmentat els tres primers trimestres un 15%, fins quasi 174 milions d'euros, mentre que el resultat brut operatiu abans d'impostos i amortitzacions (ebitda) ha millorat un 60,4%, fins als 19,8 milions d'euros.

No obstant això, Mèxic continua essent el primer mercat de la companyia, amb unes vendes de 180,3 milions d'euros, un 19% més. L'Argentina és el tercer mercat, amb unes vendes de 129,5 milions, un 28,3% més.

Més inversions i menys deute

La companyia, que en els últims anys s'ha bolcat en les inversions en els mercats estrangers, continua l'estratègia i entre el gener i el setembre ha invertit 40 milions, bàsicament a l'Argentina i Bolívia. A més, la companyia continua el projecte per aixecar una planta amb una capacitat de 1,35 milions de tines de ciment a Colòmbia.

La millora dels resultats ha permès a la companyia seguir reduint el deute, que se situa en 145 milions d'euros, 42 milions menys que al tancament del 2016.

stats