Patronals
Economia 17/01/2023

Clam empresarial per una treva normativa: "Doneu-nos dos anys de tranquil·litat"

Panés (Cecot) no preveu recessió el 2023 però sí dificultats en la gestió empresarial

2 min
Cecot ovació

BarcelonaEstabilitat política i pressupostària però, sobretot, normativa. Aquesta és la recepta del president de la Cecot, Xavier Panés, perquè l’activitat empresarial pugui subsistir davant l’actual situació d’incertesa econòmica, que no preveu que acabi en una recessió, però sí que generi dificultats a la gestió empresarial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Senyors governants, doneu-nos dos anys de tranquil·litat per treballar a un ritme que ens permeti respirar, doneu-nos una treva de canvis normatius inconcrets durant dos anys. Quant fa que demanem més simplificació administrativa i empatia política?", ha assenyalat.

El també vicepresident de Foment del Treball ha advertit les administracions que molts canvis són de difícil aplicació a l’empresa i estan generant inseguretat jurídica, i ha alertat que si es dificulta l’activitat empresarial fins a posar en risc la viabilitat d’una empresa, ho acaba pagant tota la societat.

A escala empresarial, creu que una de les solucions per dotar de seguretat al teixit empresarial és implementar models d’activitat menys dependents de tercers per augmentar la sobirania industrial: "Si les administracions acompanyen amb aquesta tendència, podrem veure algunes reindustrialitzacions locals i increment del sector logístic", ha dit Panés.

La patronal considera que les lleis que prohibeixen són un escull rellevant per al desplegament de projectes industrials a Catalunya i que en general la complexitat normativa desincentiva sobretot les pimes. I ha sortit a defensar l’obtenció de beneficis empresarials, en un moment en què creu que s’estan estigmatitzant, perquè les empreses han de superar una situació d’endeutament.

Dard a Yolanda Díaz

En aquesta línia, ha llançat dos dards al govern espanyol: d'una banda, ha advertit que si es vol evitar que la inflació afecti la butxaca dels treballadors, s’han d’equilibrar impostos a través de la deflactació de l’IRPF. De l’altra, ha contestat les paraules de la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que deia que algú s'està "forrant" amb la pujada de preus. "La senyora Díaz és alta directiva d’una empresa que es diu Estat que està recaptant més impostos que mai i ha apujat el sou un 3,5% als seus treballadors", ha afegit Panés.

Sobre els pressupostos catalans, ha exigit a Govern i partits parlamentaris un acord perquè "la societat ho necessita", i ha dit que el Quart Cinturó no és una voluntat empresarial, sinó de la gent del territori.

stats