Economia 23/10/2017

La CNMV adverteix sobre els efectes d'un allargament de la crisi política

El regulador adverteix de "conseqüències notables" a mitjà termini per a les companyies

Ara
1 min
Sebastián Albella, president de la CNMV.

BarcelonaLa situació política a Catalunya és protagonista en l'última nota d'estabilitat financera publicada per la CNMV. El servei d'estudis del regulador avisa sobre les "notables conseqüències" que pot tenir en el "mitjà termini" un possible allargament de la situació política, en un moment en què es descompta ja la intervenció de l'autonomia per part del govern central a l'espera que el govern català decideixi si declara la independència.

La CNMV assegura que, de moment, l'impacte ha sigut "limitat", però adverteix que pot haver-hi afectació dels mercats, amb un enduriment de les condicions de finançament i una pèrdua de confiança amb impacte sobre cotitzacions i sobre l'activitat econòmica, que el regulador considera encara "difícil de quantificar". El govern central ja ha enviat a la Comissió Europea una revisió de les previsions macroeconòmiques amb una reducció del creixement.

El butlletí de l'organisme que controla les empreses cotitzades espanyoles constata també que la prima de risc espanyola ha repuntat el doble que la italiana, mentre que el principal índex borsari espanyol, l'Íbex 35, ha perdut un 1,4% mentre la resta d'índexs europeus han pujat. "La major part de les caigudes s'han concentrat en la primera setmana d'octubre coincidint amb la intensificació de la crisi política de Catalunya", diu l'informe sobre l'afectació a borsa.

L'informe també recorda que "nombroses companyies radicades a Catalunya" han decidit modificar la seu social. El motiu: "Protegir els interessos de clients, accionistes i treballadors".

stats