Inversions

Macroinversió de Lidl a Martorell

Lidl destinarà 140 M€ a un centre logístic, el més gran de la cadena alemanya a Espanya

2 min
Exterior d’un hipermercat de Lidl, que defuig de l’estratègia de vendre per internet.

BarcelonaLa cadena alemanya de supermercats Lidl destinarà uns 140 milions d'euros a la construcció de la seva plataforma logística de Martorell (Baix Llobregat), que té previst inaugurar el 2025, segons ha informat aquest dimecres l'empresa en un comunicat. El nou centre tindrà una superfície de 66.000 metres quadrats i 144 molls de càrrega i descàrrega de camions. La seva posada en marxa servirà per complementar la plataforma de Lidl a Montcada i Reixac, al Vallès Occidental, que té uns 46.000 metres quadrats i que continuarà en funcionament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia assegura que la inversió de 140 milions és la més gran que ha dut a terme a Espanya des que va entrar al mercat espanyol fa més de trenta anys. "Aquesta operació respon a la necessitat de l'empresa d'adequar els seus recursos logístics al creixement sostingut que està experimentant recentment" tant a Catalunya com en altres comunitats autònomes, ha indicat l'empresa en el mateix comunicat.

El nou centre logístic està situat al sector industrial Xàmenes de Martorell, una àrea industrial que s'estén també al municipi veí de Sant Esteve Sesrovires. El 2022, el grup germànic de distribució ja va anunciar la compra d'una parcel·la de 126.000 metres quadrats i hi va començar els treballs de construcció del nou centre el 2023.

Magatzem provisional al Tarragonès

El 2022 Lidl també va comprar un solar de 185.000 metres quadrats a Constantí, al Tarragonès, on aquest any ha d'entrar en funcionament un magatzem logístic provisional que estarà operatiu fins que s'inauguri el nou. A la resta d'Espanya, la companyia també obrirà plataformes i magatzems als afores de Madrid i a la província de León, a més d'un altre que s'ha estrenat recentment a Granada.

Imatge aèria del futur magatzem de Lidl a Martorell.

Dintre de les seves operacions a Espanya, Catalunya és un dels principals mercats per a Lidl, que té la seu de la seva filial estatal justament a Montcada i Reixac. Entre supermercats, punts logístics i oficines, la plantilla del grup alemany a Catalunya és d'unes 4.000 persones –de les 18.500 que té al conjunt d'Espanya–, a més d'una cartera de proveïdors catalans d'unes 180 empreses, segons dades de la mateixa companyia. El 2019, l'empresa va inaugurar el seu supermercat més gran de l'Estat a Esplugues de Llobregat a l'edifici de l'antic restaurant Los Tres Molinos.

Lidl Espanya va tancar l'exercici 2022 –l'últim amb dades perquè el 2023 el tancarà el 29 de febrer d'enguany– amb una facturació de 6.079 milions d'euros, un 18% més que l'any precedent. A escala estatal, és la tercera cadena de supermercats en quota de mercat, amb un 6,5%, superada per Mercadona i Carrefour, segons la consultora Kantar.

stats