Economia 05/02/2019

Lidl obre la seva botiga més gran d'Espanya a l'antic restaurant Los Tres Molinos d'Esplugues

La cadena de supermercats hi ha invertit 15 milions d'euros

Leandre Ibar
2 min
Lidl obre la seva botiga més gran d'Espanya a l'antic restaurant Los Tres Molinos d'Esplugues

La cadena alemanya de supermercats Lidl ha inaugurat aquest dimarts la seva botiga més gran d'Espanya a Esplugues de Llobregat, amb una inversió de 15 milions d'euros. L'establiment està ubicat als terrenys del conegut restaurant Los Tres Molinos, tancat des del 2011 i del qual ha mantingut els molins d'estil manxec.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El supermercat espluguí té uns 1.800 metres quadrats d'espai de venda, superiors a la mitjana de 1.400 metres que té l'establiment estàndard de la cadena, tot i que en casos de botigues en zones urbanes la superfície es pot reduir fins a 1.100 metres. A més, la nova botiga té un aparcament subterrani de dues plantes per a 150 vehicles. En total comptarà amb 45 empleats, dels quals 40 seran nous llocs de treball.

Actualment l'empresa té més de 550 botigues arreu d'Espanya, de les quals sis es van obrir durant el 2018 a l'àrea metropolitana de Barcelona. La nova obertura segueix l'estratègia de l'empresa a Espanya d'"acostar-se al client", ha explicat Jordi Massó, director d'expansió de la companyia a Catalunya, i "cobrir forats" al territori català, on Lidl encara no té una presència consolidada.

Segons Massó, Lidl espera obrir una desena de nous establiments a Catalunya durant el 2019 dels 30 que preveu inaugurar a nivell estatal. Concretament, l'empresa alemanya està apostant per noves obertures en centres urbans, com les zones metropolitanes de Barcelona i Madrid.

El nou supermercat es troba a l'espai que ocupava Los Tres Molinos, un restaurant fundat el 1961 i especialitzat en banquets i grans celebracions amb tres característics molins de vent, catalogats com a bé cultural des del 1984 i que la cadena alemanya ha integrat en el nou complex, juntament amb un antic mur de la façana original. A més, dins del pla urbanístic del projecte, Lidl ha urbanitzat com a zona verda uns 6.000 metres quadrats ubicats al polígon industrial El Gall, a la zona sud del municipi. Segons ha declarat l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, Lidl també estudia obrir nous establiments als dos mercats de la ciutat, actualment en procés de reformes.

La filial de Lidl a Espanya, amb seu a Montcada i Reixac, va facturar 3.595 milions d'euros en l'exercici 2017.

stats