Economia 16/05/2018

Lidl obrirà a Barcelona un centre per al seu negoci digital a Europa

La cadena alemanya lloga més de 3.200 metres quadrats a l'antiga seu del BBVA a plaça Catalunya

Paula Solanas
1 min
Edifici del BBVA a plaça Catalunya

BarcelonaLa cadena de supermercats alemanya Lidl ha llogat unes oficines de més de 3.200 metres quadrats a la plaça Catalunya de Barcelona per obrir-hi un centre dedicat al seu negoci d''e-commerce' i gestió amb els clients en l'àmbit regional europeu. La companyia ocuparà quatre de les 13 plantes de l'antiga seu del BBVA, propietat de la immobiliària del fundador d'Inditex, Amancio Ortega, que ja hi va obrir una macrobotiga de Zara el 2016.

La consultora immobiliària Forcadell ha sigut qui ha assessorat Lidl en aquesta operació en un dels edificis de Barcelona considerats patrimoni històric. Ortega va comprar l'immoble el 2013 a un fons alemany per un preu que no es va fer públic.

Precisament, la cadena alemanya també va triar Martorell, al Baix Llobregat, per instal·lar el seu nou centre logístic de 65.000 metres quadrats a Catalunya per ampliar la capacitat de la plataforma que ja té a Montcada i Reixac. Aquest serà el més gran de la companyia a Europa i superarà el que va inaugurar el 2016 a San Fernando de Henares (Madrid), de 61.000 metres quadrats.

Segons el director del departament d'oficines de Forcadell, Manel de Bes, el mercat d'oficines de Barcelona s'ha mostrat "molt dinàmic" durant els primers mesos del 2018, amb nivells d'activitat i contractació molt elevats. Així doncs, el directiu considera que les xifres d'enguany podrien superar les del 2017, quan es va arribar a un màxim històric de contractació.

stats