La compravenda d'habitatges a Catalunya va créixer un 13,6% l'any passat

En el conjunt d'Espanya, les transaccions es van disparar un 14,6%, la millor xifra en 9 anys

La compravenda d'habitatges va créixer un 13,6% a Catalunya durant el 2017 fins a un total de 76.369 operacions, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). No obstant, aquesta empenta es va notar menys en l'últim mes de l'any, ja que durant el desembre les transaccions van caure un 5,7% respecte de mateix mes del 2016. En canvi, a l'estat espanyol aquesta xifra va augmentar un 9,2% el desembre.

En el conjunt d'Espanya, la compravenda d'habitatges es va disparar fins a un 14,6% i va registrar un total de 464.423 operacions, la millor xifra dels últims nou anys i el quart any en positiu després de la davallada durant la crisi. Tot i així, la dada encara no supera la barra del mig milió d'habitatges que es va assolir el 2007, abans que explotés la bombolla immobiliària.

En l'acumulat de l'any, Catalunya va ser la segona comunitat autònoma on es van registrar més transaccions, només per darrere d'Andalusia amb 89.337 operacions. En canvi, el 2017 les comunitats que van registrar els increments més elevats en la compravenda d'habitatges van ser Castella-la Manxa (24,7 %), Madrid (18,9 %) i el País Valencià (18,1 %).

En aquest sentit, tant el mercat de segona mà com el d'obra nova van impulsar el creixement del mercat immobiliari durant l'any passat. Precisament, la venda d'habitatges nous va anotar el seu primer increment anual després de sis anys de descensos i va augmentar un 10,8% fins a les 83.260 operacions.

Més continguts de