Economia 13/06/2012

Espanya no haurà de començar a tornar els diners del rescat fins al 2017, segons 'El Mundo'

Segons el diari, la línia de crèdit de 100.000 milions d'euros aprovada per l'Eurogrup tindrà un venciment a 15 anys amb 5 de carència i un tipus d'interès del 3%

Ara
1 min

BarcelonaLa línia de crèdit aprovada per l'Eurogrup per rescatar la banca espanyola tindrà un venciment a 15 anys amb 5 de carència i un tipus d'interès del 3% amb un sostre màxim de 100.000 milions d'euros, segons publica aquest dimecres 'El Mundo'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El diari assegura que aquestes són les condicions que el govern espanyol va pactar dissabte amb els socis europeus, segons fonts properes a la negociació. Espanya no haurà que tornar el crèdit fins a l'any 2017, quan s'espera que el dèficit de l'Estat sigui proper a zero. Ahir el comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia, va advertir que els préstecs que rebin les entitats bancàries a través del FROB tindran un interès anual de prop del 8,5%, més del doble del 3% que pagarà l'Estat. És a dir, que si els bancs tornen els crèdits –la qual cosa és del tot incerta– l'Estat obtindrà el doble de benefici dels interessos que ha pagat. Segons Almunia, el rescat que ha pagat Espanya es considera "una inversió".

El nerviosisme per les condicions del rescat va situar ahir la prima de risc als 528 punts bàsics. El tipus d'interès del bo espanyol a deu anys va arribar a màxims de del 1997 i va tancar en el 6,78%. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va admetre que s'esperen uns dies "d'una enorme volatilitat" i "una enorme tensió".

stats