Economia 25/06/2012

Els bancs rescatats hauran de concedir més crèdits

Espanya demanarà aquest dilluns a la Unió Europea el préstec de fins a 100.000 milions d'euros per sanejar el seu sistema financer. El rescat implicarà condicions per al sector i les entitats que el rebin

Joan Faus
1 min

MadridEl govern espanyol demanarà aquest dilluns de forma oficial a la Unió Europea (UE) l'ajuda de fins a 100.000 milions d'euros per sanejar el sistema financer. És una formalitat ja que els detalls del préstec europeu –com el seu valor, forma de concessió, interessos o durada– és molt possible que no es coneguin fins al proper 9 de juliol quan es reunirà l'Eurogrup, el conclau de ministres estatals i responsables econòmics europeus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En les dues setmanes que hi ha entre avui i el dia 9, Madrid i Brussel·les mantindran intenses negociacions sobre els termes del crèdit. L'objectiu del president espanyol Mariano Rajoy és intentar que el rescat afecti el menys possible al deute sobirà.

A l'espera de concretar la lletra petita, ja es donen per segurs alguns detalls, com que tot el sector haurà de complir unes condicions a canvi del rescat. Les entitats que rebin les ajudes hauran de fer més sacrificis, com per exemple concedir un nivell mínim de crèdits o vendre participacions industrials.

Podreu llegir l'article sencer a l'ARA Premium.

stats