Economia 25/11/2013

Montoro presumeix d'haver evitat 400.000 acomiadaments amb el FLA i el pla de pagament a proveïdors

El ministre d'Hisenda avança que el PIB espanyol podria pujar més del 0,7% el 2014

Agències
2 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, aquest dilluns / EFE

MadridEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat que les mesures de finançament per a les administracions autonòmiques adoptades pel govern espanyol, com el Fons de Liquiditat Autonòmica o el pla de pagament a proveïdors, han evitat entre el 2012 i el 2013 la pèrdua de 400.000 llocs de treball i una caiguda de tres punts del producte interior brut (PIB).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El titular d'Hisenda ha fet aquestes afirmacions durant un esmorzar informatiu d'Europa Press a Madrid, en que ha assegurat que aquestes mesures i altres com les que faciliten la devolució de les liquidacions negatives del sistema de finançament, sumen en els dos anys 102.000 milions d'euros. " I a això li diuen alguns el rescat de les comunitats i les entitats locals" , ha ironitzat. "No hi ha res més emocionant a la vida que rescatar-se a un mateix. El que fem és finançar els serveis públics, no estem rescatant ningú", ha insistit Montoro.

D'altra banda, el responsable d'Hisenda ha avançat que, a l'octubre, la recaptació tributària va créixer un 0,8% en relació al mateix mes de l'any anterior, enfront del lleu increment del 0,1% registrat al setembre.

Per Montoro , això és fruit d'una millora de les bases imposables i ha afegit que espera que s'arribi a l'1% el 2014.

El ministre d'Hisenda també ha avançat que la previsió de creixement del 0,7% del PIB per al 2014 podria ser superior i ha indicat que l'estimació de l'executiu espanyol s'ha fet en un escenari "moderat".

Montoro ha dit que la sortida de la crisi s'ha anticipat a tots els pronòstics, alhora que ha estat contundent en assegurar que el punt d'inflexió de la crisi econòmica ja s'ha produït.

Respecte a la pujada d'impostos que va fer l'executiu espanyol el 2012, el titular d'Hisenda ha assenyalat que aquest increment "ha radicat sobre els grans contribuents, i ha funcionat", ja que la mesura està ajudant a sortir de la crisi. En aquest sentit, Montoro ha remarcat que la pujada d'impostos ha permès recaptar 11.000 milions més, dels quals 4.800 van provenir de les grans empreses.

Montoro ha assegurat que el 2014 serà l'any del creixement econòmic i de la creació d'ocupació, i ha dit que es compensarà l'esforç que s'ha exigit als ciutadans durant la primera meitat de la legislatura.

stats