Economia 18/10/2013

La CUP, acusació popular contra els directius imputats de CatalunyaCaixa

La formació vol garantir que l'acusació del cas anirà fins al final, ja que la fiscalia "a vegades està sotmesa a pressions"

Acn
1 min

BarcelonaLa Candidatura d'Unitat Popular (CUP) s'ha personat com a acusació popular per presumpta administració deslleial contra l'expresident de Caixa Catalunya Narcís Serra, l'exdirector general Adolf Todó, l'exdirector general adjunt Jaume Massana, així com la resta d'antics membres del consell d'administració de l'entitat imputats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'advocada i membre de la comissió de juristes de la CUP, Montserrat Vinyets, ha explicat que ha pres aquesta decisió perquè "si les coses funcionessin com realment han de funcionar, de fet no s'hauria d'exercir l'acció popular".

Segons Vinyets, en els processos de delictes socioeconòmics sovint no n'hi ha prou amb l'exercici de l'acusació per part de la fiscalia i cal que també "la col·lectivitat entri en el procés, perquè la fiscalia penja del poder executiu i moltes vegades està sotmesa a pressions".

L'advocada afirma que "la CUP vol entrar en aquest procés com a garantia que s'exercita l'acusació i també com a garantia de transparència". A més, l'entrada en el procés penal "possibilita l'accés a molta informació que d'una altra manera seria difícilment accessible".

stats