David Marín serà el nou president de FemCat

Serà proposat com a successor d'Elena Massot i, previsiblement, escollit al gener

2 min
L'empresari David Marín, durant un acte de FemCat.

La fundació d’empresaris FemCat escollirà David Marín com a nou president després de tres anys de mandat d’Elena Massot, segons ha pogut confirmar l’ARA. Massot ha completat tres anys al càrrec malgrat que la tradició de FemCat és que la cúpula es renovi cada dos anys. De fet, els estatuts de la fundació fixen en tres anys la durada dels mandats, però la tradició és que passats els dos primers exercicis el president plegui. Aquest cop es va decidir que Massot sí que esgotés el mandat degut a la paràlisi provocada per la pandèmia de covid-19.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El maresmenc David Marín és propietari d’Inaccés, una empresa dedicada a la instal·lació de proteccions per evitar esllavissades a les muntanyes i per mantenir intactes les parets i el sostre dels túnels viaris, entre d’altres. La companyia té la seu a Argentona però també té una filial a l'Índia, a més de treballar en una desena de països més. Marín serà el vuitè president de FemCat, entitat nascuda el 2004 i que va tenir Joaquim Boixareu com a primer cap visible.

La candidatura de Marín, que actualment ja era vicepresident de FemCat, s’oficialitzarà el mes vinent. Tret d'una sorpresa que ningú espera, serà l'únic candidat i, per tant, se'l nomenarà president.

Normalment les candidatures es treballen internament entre el patronat (que també es renova parcialment quan entra un nou president) i els patrons d'honor (expresidents) i, posteriorment, se celebra una reunió a la qual poden assistir tots els socis. És llavors quan té lloc el nomenament.

Quin paper té FemCat?

FemCat agrupa empresaris de perfil sobiranista, però, més enllà d’això, la seva activitat és molt desconeguda per al gran públic, ja que la majoria transcorre de portes endins. Les memòries de l'entitat, per exemple, recullen reunions de treball amb consellers, líders sindicals i rectors universitaris. A més, anualment fan programes com Escola i Empresa, amb el qual destacats socis de la fundació visiten escoles per explicar la seva experiència com a empresaris. El curs passat, per exemple, van realitzar 230 sessions tot i els efectes del covid.

stats