Economia 15/04/2019

La fiscalia alemanya imputa pel Dieselgate Martin Winterkorn, expresident de Volkswagen

El ministeri públic imputa a l'executiu una estafa greu

Agències
1 min
L'expresident de Volkswagen coneixia de les manipulacions abans de l'escàndol, segons el diari 'Bild'

BarcelonaLa fiscalia de Braunschweig ha obert aquest dilluns un sumari contra l'expresident de Volkswagen, Martin Winterkorn, i quatre persones més per presumpta estafa en l'escàndol per la manipulació de les emissions en motors dièsel d'aquest fabricant alemany.

A Winterkorn, que va dimitir el 2015 arran d'aquest escàndol, la fiscalia li imputa estafa greu, així com haver vulnerat les lleis contra la competència deslleial, d'acord amb el comunicat emès pel ministeri públic.

La fiscalia va obrir investigacions contra Winterkorn el 2017, en paral·lel a la sèrie de diligències instruïdes per la justícia dels Estats Units.

El cas es va iniciar als Estats Units quan es va descobrir que Volkswagen tenia un programari de control de motor il·legal per enganyar les proves de contaminació. Era el 2015 i va provocar una reacció global contra el gasoil.

Els fiscals van dir que Winterkorn va ser acusat d’un cas particularment greu de frau, incompliment de la confiança i violació de les lleis de la competència perquè no havia actuat, tot i tenir la responsabilitat especial de fer-ho com a conseller delegat de la companyia, després que quedés clar, el 25 de maig del 2014, que els motors dièsel havien estat manipulats.

Fa aproximadament un any, els Estats Units van presentar una acusació penal contra Winterkorn, acusant-lo de conspirar per cobrir l'engany de les emissions de gasoil del fabricant automobilístic alemany.

stats