Economia 11/07/2019

Dimiteix el conseller delegat de Norwegian, Bjorn Kjos

L'aerolínia registra 145 milions d'euros de pèrdues el primer semestre del 2019

Ara
1 min
Bjørn Kjos, conseller delegat de Norwegian.

BarcelonaEl conseller delegat de l'aerolínia noruega de baix cost Norwegian, Bjorn Kjos, deixarà d'exercir aquest càrrec a partir d'aquest dijous i passarà a ser assessor del president de la companyia, Niels Smedegaard. Kjos, de 72 anys, en porta 17 a la companyia i n'és un dels fundadors. Segons un comunicat emès per la mateixa organització, serà substituït de forma interina per l'actual director financer de l'empresa, Geir Karlsen, fins que es nomeni un successor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Smedegaard, que assumirà ara un paper més actiu en la gestió, remarca la necessitat de garantir que Norwegian estigui "ben preparada per bregar amb els mercats volàtils i els esdeveniments inesperats". "És crucial que continuem treballant en les nostres iniciatives de reducció de costos i que constantment ens assegurem que tenim una cartera de rutes que dona beneficis", afegeix.

Paral·lelament, l'aerolínia ha comunicat avui que ha registrat pèrdues de més de 1.400 milions de corones (uns 145 milions d'euros) en el primer semestre de l'any. El mateix període de l'any passat, la companyia havia obtingut un benefici de 26 milions d'euros.

Segons ha registrat Norwegian, de gener a juny la facturació ha augmentat un 17%, fins a superar els 2 mil milions d'euros, i el resultat brut d'explotació abans d'amortitzacions i lloguers, el que es coneix com a ebitda, es multiplica per més de tres. Malgrat això, en sumar-hi les despeses, el resultat net d'explotació és, en negatiu, de 86 milions d'euros. La xifra, però, millora en un 60% el resultat del primer semestre del 2018.

stats